VR:n kaukojunayhteys säilytettävä Kirkkonummella

Hanna Repo
Adressin tekijä

/ #5

05.02.2016 19:18

Vastasin Antti Tuomiselle näin:

"Hei!

Kiitos viestistänne! Voisitteko vielä selventää meillä, mihin laskelmanne Kirkkonummen junan käyttöasteesta perustuu? Kertokaa siis metodologinen valintanne, millä tätä seurataan. Onko se lipunmyynti, satunnaisotannalla tapahtuva laskenta, jokin tekninen apuväline vai jokin muu? Tämä on olennainen seikka tilastotietojenne luotettavuuden arvioimisessa, ja se on meille asiakkaille epäselvää.

Toiseksi haluaisin huomauttaa, että VR ei kilpaile Kirkkonummi-Karjaa-Salo-Turku välillä lainkaan muun maaliikenteen kanssa maantieteellisistä syistä. Tästä syystä on selvää, että muutoksen toteutuessa junan käyttäjät ovat pakotettuja siirtymään yksityisautoiluun. Vastaisitko vielä, miten yksityisautoilun lisääntyminen sopii yhteen VR:n arvojen kanssa?

Kolmanneksi, HSL-yhteydet Helsingin suuntaan säilyvät, joskin rajoittuvat entisestään, joten mielestäni on melkoista liiottelua kutsua niitä erinomaisiksi. Matka-ajat pitenevät merkittävästi eikä lähijunissa ole mahdollista työskenellä. Myös matka-ajat Turkuun pitenevät merkittävästi, jopa yli 50 minuuttia suuntaansa. Kutsutteko te tätä kohtuulliseksi?"

 

Välitän VR:n vastauksen sitten myös tänne. Itse ihmettelen suuresti tuota VR:n esittämää arviota, jonka mukaan Kirkkonummelta nousee junaan tai jää junasta pois vain keskimäärin 100 matkustajaa päivässä. Mikäli tilastot perustuvat lipunmyyntiin, ne voivat olla todella virheelliset, sillä Helsinki-Turku-välin liput ovat jatkuvasti tarjouksessa. Itse käytän lähes pelkästään Hki-Tku-lippuja, jolloin en välttämättä tilastoidu kirkkonummelaiseksi junankäyttäjäksi.