Liputuspäivä kuolleiden lasten muistolle

siiri
Vieras

/ #53 Kärsimys ON luonnollista elämään kuuluvaa

11.06.2010 10:53

Kuolema ON luonnollista ja kaikilla edessä. Mutta hei....  niin on surukin aivan luonnollista !!!  Myös silloin kun 100-vuotias hyvän elämän elänyt ikäihminenkin kuolee ja jättää muille kaipauksen. Silloinkin usein tunnetaan surua, vaikka kaikki on äärettömän luonnollista ja kaunista. Miksi ihmeessä juuri lapsensa menettäneiden pitäisi olla tuntematta surua?  

Tämän adressin alla ei ole enää kysymys vanhemman menetyksen pelosta. Vaan lasten kuolemasta. Lapset ovat jo vapaasti syntyneet ... ja kuolleet.  Suru ei tarkoita, että vanhempi tahtoisi lapselle kärsimystä.  Hyvin erikoinen vääristynyt ajatus sinulla vieras siitä. Moni pidempään lapsensa kärsimystä katselemaan joutunut on kokenut huojennusta siitä, että kuolema lopettaa kärsimyksen, jota mikään muu ei enää poista. Siitä huolimatta, vanhempi tuntee surua. On valmis ottamaan sen kärsimyksen (surun) itselleen kunhan lapsen ei tarvi enää kärsiä. 

En ymmärrä vertailuasi tässä kohtaa. Huumeongelmat on tragedia sinänsä.  Mutta vanhempien suru kuolleista lapsistaan ei ole huumeongelmaisilta pois, eikä suruttomuus heitä yhtään auttaisi. Jokainen elää elämäänsä ja kokee ja tuntee itsessään. Näen huumeongelmat kuten minkä tahansa muun sairauden. Sitä voidaan hoitaa, siitä voi toipua tai sitten siihen kuolee. Niin kauan kuin elää sairautensa kanssa, on toivoa.  Kärsimystähän se on kuten mikä tahansa sairaus tai koko elämä. Mutta mikä siinä sitten niin kamalaa sinusta olikaan, kun elämähän on kärsimystä suruineen. Kärsimys kuuluu elämään LUONNOLLISENA.

Vieraan mukaan kuolleet lapset on onnellisia ja heidän vanhempienkin pitäisi olla. Jos kuolema on sinusta vain hyvä asia ja pelastaa meidät elämältä ja kärsimykseltä, pitäisi kai meidän toivottaa toisillemme joka päivä nopeaa kuolemaa eikä hyvää päivää. Pitkää ikää toivottaessammehan me toivomme toiselle vain pitkää kärsimystä ja syntymäpäivinä pitäisi enemminkin pahoitella jokaisesta kärsimyksen lisävuodesta.  Ilmeisesti se itsemurhakin mielestäsi olisi sitten oikea vaihtoehto lopettaa kärsimys eli elämä?