Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

/ #812 eroon lääkäreistä

29.03.2016 15:54

kommentti 699> Kannatan puhtaasti luontaistuotteista saatavaa apua.

Tuo oli kommenttisivulla 28 ja nyt on luettavissa siinä mainittu lehtikirjoitus skannattuna Mielenkiintoinen on maininta että "Teollinen kilpirauhaslääke ei purrut ja se vaihdettiin luonnon omaan tyroksiiniin". Tarkoittaneeko urheiluravinne- ja luontaistuotekauppojen myymää L-tyrosiinia, josta kilpirauhanen jodiin yhdistäen kehittää verenkiertoon tyroksiinia? Lehdessä mainittu yritys (phioy.com) toimii kuntosalin tiloissa, mutta tarjoaa myös mm. hyvinvointipalveluita.

Perusterveydenhuollon tietotaso kilpirauhasasioissa on niin nollassa tai pakkasella, että se parempi Suomen kahdesta osaavasta endokrinologista päättää kirjoituksensa Kilpi-lehdessä 3-2013 näin: "Omatoiminen potilas saattaa olla näihin hoitoihin paremmin perehtynyt kuin hänen lääkärinsä. Lääkäreiden täydennyskoulutusta tulisikin hypotyreoosin osalta selvästi lisätä."

Ainakin Cityterveydestä saa verikokeet, joten on lähellä ajatus siirtää vajaatoiminnan hoito vastahakoisilta lääkäreiltä ravintovalmentajille ja vastaaville. Näinhän paljolti jo tehdään ulkomailla. EU-maista ainakin Kreikassa ja Espanjassa kilpirauhaslääkkeitä saa ilman reseptiä. Matkailijat tuovat lääkkeitä EU:n ulkopuoleltakin 

Muiden oireidenauheuttajien pohtiminen tietysti pitää säilyttää