Sairaanhoitajat pois palkkakuopasta!


Vieras

/ #707

21.04.2016 00:04

Haluaisin vastata avoimesti muutamaan kamppaniaa kohtaan esitettyyn kritiikkiin:

1. Miksi sairaanhoitajien palkkoja tulee nostaa näin vaikeassa taloustilanteessa?

-Suomen julkinen velka on korkeintaan Euroopan keskitasoa. Hallituksen yhden totuuden talousmantra on nielty härskisti niin median kuin kansalaistenkin puolesta. Velkaantumisasteen voi kuka vain googlettaa useasta luotettavasta lähteestä ja todeta velkaantumistahdin sieltä itse. Palkan nostaminen osoittaa arvostusta tärkeää ammattiryhmää kohtaan, lisää ostovoimaa ja antaisi porkkanan yhä useammalle kouluttautua alalle, jossa työvoimapula on väestön ikääntymisen vuoksi tulevaisuudessa väistämätön. Vastakysymys: Kansanedustajien palkankorotuksiin oli jälleen varaa, miksei sairaanhoitajien?

2. Miksi vaaditte itsekkäästi vain omien palkkojenne korottamista, ettekä anna arvoa esimerkiksi lähihoitajille?

-Kukaan kamppaniaan osallistunut ei ole osoittanut minkäänlaista halveksuntaa lähihoitajan ammattia kohtaan. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että myös lähihoitajat on saatava pois palkkakuopasta.

3. Kuka maksaa? Onko varaa nostaa enää veroja?

-Harmaa talous, kuten veroparatiisitoiminta maksaa valtiolle jopa 14 miljardia vuodessa. Sairaanhoitajien palkkavaatimukset ovat tämänkaltaisiin summiin verrattuna erittäin vaatimattomia. Hallitus ei ole toistaiseksi osoittanut toimivansa aktiivisesti veroparatiisitoiminnan jarruttamiseksi.