Sairaanhoitajat pois palkkakuopasta!


Anonyymi

/ #796

02.05.2016 13:10

Meidän tulisi miettiä myös rakenteellisia ja holistisia ratkaisuja tähän ongelmaan myös pitkällä tähtäimellä. Palkankorotus ei voi olla yksi ainoa tekijä. Onko jatkuva kouluttaminen uusia sairaanhoitajia työttömäksi järkevä ratkaisu? Voisiko työaikoja rukkaamalla saada parannusta tähän? Entäpä työvoiman lisäämistä tietyille osastoille työn raskauden mukaan? Olisiko tämän alan työntekijöissä sellaisia, jotka tekisivät mielellään esim. osa-aikaista viikko kaksi kerrallaan tai päivä kaksi?
Voisiko työvoimamarkkinat rakentaa siten, että töitä voidaan tehdä silloin kuin sitä on? Voisiko lastenhoitopaikoissa olla samanlainen järjestelmä? Nyt, jos joudutaan töihin huomenna ja tarvitaan heti lastenhoitajaa tai hoitopaikkaa, löytyykö lapselle/lapsille paikka?
Työssäkäyntiä tulisi myös tukea.
Sitten löytyy lisää erilaisia kehitysideoita, joilla päästäisiin kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.
En kuitenkaan unohda sitä, että sairaanhoitajille pitäisi olla selkeä tarve. Myös kaupan puolella markkinat määrävät hinnat, niin tulisi myös työntekijäpuolellakin olla samalla tavalla. Ts. päästäisiin lähemmäs naapurimaiden palkkatasoa. (Y)