Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Tiedoksi:

/ #2 HS: Israelista postitettiin Tuomiojan sähköposti tukkoon vuonna 2002

04.11.2011 00:32

HS: Israelista postitettiin Tuomiojan sähköposti tukkoon vuonna 2002
http://www.hs.fi/politiikka/Israelista+postitettiin+Tuomiojan+s%C3%A4hk%C3%B6posti+tukkoon+vuonna+2002/a1305547970996

Israelista postitettiin Tuomiojan sähköposti tukkoon vuonna 2002

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) sähköposti meni tukkoon syksyllä 2002, jolloin Suomella oli meneillään pienimuotoinen diplomaattinen selkkaus Israelin kanssa.

"Joskus takavuosina sain sähköpostini täyteen, kun ei annettu vientilupaa kahdelle kaasudetektorille", Tuomioja muisteli tiistai-iltana Helsingissä.

Tuomiojan virkapostiin tuli tuhansittain roskapostia, ja jäljet johtivat hänen mukaansa Israelin ulkoministeriöön. Ilmeisesti yksittäinen virkamies oli käynnistänyt roskapostikampanjan.

"Kyllä se nyt oli niin, että kun tuhansia viestejä purkaa, niin on siinä työtä", Tuomioja sanoi Vanhalla ylioppilastalolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Israelin hallitus ärsyyntyi vuonna 2002, kun Suomi ei antanut vientilupaa kahdelle Chempro 100 –merkkiselle laitteelle, jotka pystyvät tunnistamaan ilmassa olevia taistelukaasuja.



HS: Israel kiistää roskapostin Tuomiojalle
http://www.hs.fi/politiikka/Israel+kiist%C3%A4%C3%A4+roskapostin+Tuomiojalle/a1305548096292

Israel kiistää roskapostin Tuomiojalle

Israelin ulkoministeriöstä ei lähde roskapostia ulkomaille, lähetystösihteeri Yuval Donio Gideon sanoi HS:lle keskiviikkona.

"En ole ikinä kuullut moista väitettä", israelilaisdiplomaatti sanoi.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kertoi tiistaina, kuinka hänen sähköpostinsa oli tukkiutunut tuhansista roskapostiviesteistä syksyllä 2002, kun Suomi oli evännyt kahdelta kaasuilmaisimelta vientiluvan Israeliin.

Roskapostin jäljet olivat Tuomiojan mukaan johtaneet Israelin ulkoministeriöön. Hän antoi ymmärtää, että asialla saattoi olla yksittäinen virkamies.

Lähetystösihteeri Gideon kiistää Israelin osallisuuden.

"Voin vakuuttaa, ettei Israelin ulkoministeriö tai mikään muu virallinen taho tee roskapostihyökkäyksiä ketään vastaan, ei herra Tuomiojaa eikä muita. On valitettavaa, jos hän näkee asian näin, mutta vakuutan, ettei asia ollut näin."

Israelilaisdiplomaatti myös tuomitsi Tuomiojan tiistaisen luonnehdinnan, jossa hän rinnasti Israelin apartheid-valtioon.

"Erittäin valitettavaa", Gideon sanoi. "Tämä ei tee oikeutta todellisuudelle."

Gideonin mukaan israelilaiset pyrkivät vilpittömästi rauhaan palestiinalaisten kanssa. "Tällaiset lausunnot eivät ole rakentavia."

Tuomioja puhui tiistaina Vasemmistonuorten ja Demarinuorten järjestämässä Palestiina-keskustelussa Helsingissä. Tuomioja totesi alustuksensa lopussa, että "mikään apartheid-valtio ei ole oikeutettu eikä kestävä".

Apartheid oli 1900-luvun Etelä-Afrikan rotusortojärjestelmä. Tuomioja totesi, että myös Israelin puolustusministeri Ehud Barak oli käyttänyt apartheid-ilmausta.

Yuval Gideonin mukaan Tuomioja "irrotti asian yhteyksistään", "käänsi asiat päälaelleen" ja "oli harhaanjohtava". Gideonin mukaan Barak oli käyttänyt termiä alleviivatakseen Israelin rauhanpyrkimyksiä.

"Ulkoministeri [Tuomioja] ei maininnut, että palestiinalaiset ovat se osapuoli, joka kieltäytyy neuvottelemasta."

 

 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…