Keskuspuistoa ei saa supistaa


Vieras

/ #803

03.10.2016 07:45

Keskuspuiston nakertaminen on hyvin ajattelematonta ja lyhytnäköistä väestö-, rakentamis- ja luontopolitiikkaa. Sitä ei voi puolustaa millään mahtailevilla kaupunkibulevardihankkeilla, liikennepoliittisilla ja täydennysrakentamisperusteilla. Keskuspuistoon välillä Kehä I - Metsäläntie tulee liian ahtaat kapeikot ihmisten ja eläinten liikkumiseen ja metsäpuiston säilyttämiseen. Täydennysrakentaminen Pohjois-Haagan puolelle puoltaa paikkaansa väestörakennetta ja melusaasteen torjuntaa ajatellen. Hämeenlinnan väylän itäpuoli on jätettävä luonnontilaiseksi , parantaen melutorjuntaa luonnonmukaisin toimin- maavallit, istutukset jne.. ERITYISEN PETTYNYT OLEN HELSINGIN VIHREIDEN ( PUOLUEEN ) JA SEN VIRKAMIESASEMASSA OLEVIEN JÄSENTEN TOIMINTAAN . HE OVAT KÄYTTÄYTYNEET KUIN VALTAKUNNAN VIHREÄT YDINVOIMALYSYMYKSISSÄ, EI ENÄÄ VOI TIETÄÄ MILLÄ PUOLELLA MILLOINKIN PUOLUE SEISOO.
Ainutlaatuista Keskuspuistoa on nakertamassa aika-ajoin milloin mikin "porukka", ja ovatkin valitettavasti onnistuneet esim. Kuninkaantammen toteutuksessa.
Keskuspuiston pohjois-päähän Vantaan-joen varteen kohdistuu jo nyt liian suuri ulkoilupaine Vantaan kaupungin asui rakentamisen ja liikerakentamisen vuoksi. Tärkeää olisi neuvotella Vantaan kaupungin kanssa yleisten ulkoilualueiden lisäämisestä Keskuspuiston jatkeeksi Vantaan-joen pohjoispuolelle.
Jukka Viinikainen