YLEn mediamaksu

Niimiimerkki

/ #315 Tällöin

08.01.2017 09:46

maksun maksajien (eli kaikkien, jos se olisi pakollinen kaikille), tulisi saada myös rahoilleen sellaista vastinetta, jota he haluavatkin saada. Eli ei riitä, että säädetään vain maksu, tulee myös tehdä joku systeemi, jonka perusteella asiakas saa rahoilleen sellaisen tuotteen, jonka se oikeastikin haluaa. Nykyäänhän meillä on jo Netflixiä ja muita erillisen rahoituksen vaihtoehtoja, jotka eivät liity YLEen millään lailla.

Tätä voisi pitkällisemminkin katsomalla Suomen yleisradion ja vaikkapa Brittien yleisradion (onkos se BBC), ja monen muun maan tuottamien mediasisältöjä ja niiden historioita. Mitä me haluamme nähdä ja kuulla ja kokea, mikä on meille hyväksi, minne suuntaan mediakanavia tulisi kehittää jne jne

 

Tähän tulisi perustaa työryhmä, joka yhdessä media-alan historioitsijoiden ja eri maiden medioihin perehtyneiden avustajien kanssa, selvittäisi, mitä Suomen kansa oikeasti haluaa, millä lailla ja mikä sen maksukyky oikeasti on. Meillä on kuitenkin ihmisiä, jotka elävät minimituloilla ja myös keskituloisia ja suurituloisiakin henkilöitä.

Tulisi myös miettiä, miten yhteisöt otetaan tässä mediamaksussa huomioon.