Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme.

Telttavaeltaja
Vieras

/ #43 Re:

18.09.2010 21:04

#41: - Ehdotat, että autiotupia alettaisiin huoltaa ilman kelkkaa, mutta kuitenkaan et soisi luontopalveluille lisää rahoitusta. Miten tämä yhtälö on mahdollinen?

Urkkipuisto ilman ainuttakaan moottorihuollettua autiotupaa on utopia, mutta ymmärrän, ettei se toteudu elinaikanani. Liikennettä voitaisiin silti yrittää vähentää maksattamalla haitat niitten aiheuttajilla, eli moottoripalvelujen käyttäjillä.

Tupia on liikaa. Tupaverkkoa pitäisi harventaa purkamalla ja siirtämällä tupia puiston ulkopuolelle. Moottorikelkalle on myös muita vaihtoehtoja kuin selässä kantaminen. Oletko ikinä kuullut, millä tavaraa kuskattiin maastossa ennen peltipailakoita?

Jos oikein rauhaisia alueita etsit, niin käväiseppä vaikka Kaldoaivissa, Muotkatunturissa tai Puljussa. Tai vaikkapa urkkipuiston Savukosken puoleisessa osassa.

Olen retkeillyt näistä joka paikassa. Ja joka paikassa on ollut talvella telan jälkiä häiritseväksi asti. Roskaantuminen on vain yksi moottoriliikenteen monista haitoista. Eikö edes jossakin voisi olla paikka, missä moottorilla ei kuljettaisi?