Opintotuen sitominen indeksiin

Väsynyt opiskelija
Vieras

/ #66 Re: Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

19.09.2010 17:38

#12: neljäs opiskelija - Re: Sopii itse kokeilla elää opintotuella

Niin miksikäs opiskelijan pitäisi kokonaan opintotuella elää, vaikka esim. toimeentulotuen turvin voi hyvin maata kotona tekemättä mitään?

Tottakai opiskelija ehtii tehdä töitä kesällä, eikä vaan opiskelun ohella, mutta onko sekään reilua, että lukuvuoden jälkeen opiskelijan pitäisi kolmessa kuukaudessa tienata rahat elämistä varten seuraavalle 9 kuukaudelle? Mikä loma? Opiskelijan oletetaan jaksavan painaa läpi vuoden tukka putkella. Ei ihme, että nuoret ovat uupuneita. Ottakaa huomioon, että kunnolla suoritettu opiskelu on verrattavissa kokopäivätyöhön!

Opiskelijan elämästä tehdään väkisinkin köyhänä kitkuttelua kävi sitten töissä tai ei. Varsinkin ahkeria opiskelijoita, jotka jaksavat opintojen etenemisen ohella tehdä töitä (ja maksaa veroja), rangaistaan tulorajoilla. Vähän saa tienata, muttei niin paljoa, ettei tarvitsisi ruokakaupassa laskea mitä kaikkea raaskii ostaa. Tai sitten pitäisi tienata niin paljon, ettei tarvitse nostaa tukea ollenkaan, mikä yleisellä palkkatasolla merkitsee sitä, ettei aikaa jää opiskeluun.

"Ja niitä lapsiahan ei kannata hankkia ennen kuin on valmistunut."

Voi kiitos tästä valistuksesta!! Jotenkin alkanut enenevässä määrin tuntua siltä, että kannattaako tällaiseen maailmaan tehdä lapsia ollenkaan. Elämä ei vaan aina mene niinkuin on ajatellut, eikä esim. lapsen saamista voi ihan noin vaan suunnitella!