Helsinki Tehtaankatu-Laivurinkatu risteykseen turvallisuutta ja sujuvuutta

Addressin perustaja
Vieras

/ #15

21.09.2010 10:02

ETELKA:n viesti tuli perjantaina ja osaltaan sen ansiosta on tullutkin n. 30 uutta allekirjoitusta lisää.

Vaikka olemme asuneet alueella yli 10 vuotta, itsellämme ei ollut etukäteistietoa varoitusvalojen tarkoituksesta ja kun ne sattumalta ensimmäisen kerran huomasin, kuvittelin niiden varoittavan muuta liikennettä risteystä lähestyvistä ratikoista... Tuskin myöskään johtuu alueen tuttuudesta ja pyrkimyksestä huomioida jalankulkijat muutenkin mutta en autolla ajaessani edes muista varoitusvalojen olemassaoloa. Vilkkaassa tasa-arvoristeyksessa autoilijan päähuomio kohdistuu väistämissääntöjen noudattamiseen ja toisaalta ko. valo vilkkuu lähes koko ajan päiväsaikaan.

Jalankulkijana puolestaan joutuu varomaan ja taistelemaan elintilastaan kuten aina ennenkin ja joka paikassa keskustassa. Muuten kai Tehtaankadun ala-asteella ei olisi jälleen asiaan liittyen herätty kuin että varoitusvalot eivät ole parantaneet tilannetta?

Mitä enemmän kiertoliittymää ajattelee, sitä paremmalta se kuulostaa. Autoilija ajaa (osittain suojellaakseen kulkuneuvonsa peltejä...) siihen varovammin kuin tasa-arvoristeykseen sillä kaikilla liittymään jo ehtineillä on etuajo-oikeus (ei ole ns. oikealta tulijoita). Tästä hyötyisivät myös jalankulkijat :-)