HIEKKAHARJUN NUORISOTILAN ("36") TOIMINNAN JATKUMINEN

Vantaan julkisen alan eläkeläiset ry
Vieras

/ #71 Ikäihmiset myös osallisina

21.09.2010 10:36

Vantaan Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan 'Kolmekutosen' perusparannusta koskeva kielteinen päätös on saanut paljon palautetta. Tässä välineessä päätöstä ovat kritisoineet etenkin tilan nuoret käyttäjät. Tilaa käyttävät myös ikäihmiset. Esimerkiksi Vantaan julkisen alan eläkeläiset ry, jossa on yli 200 jäsentä, kokoontuu 'kolmekutosella' viikoittain. Paikalla on tällöin aina kymmenittäin ihmisiä ja joka kerta hyödynnetään myös keittiötä.

Vantaan kaupungin ansiokkaassa Viksu-ohjelmassa (Vantaan ikääntymispoliittinen suunnitelma) painotetaan ennaltaehkäisenää vanhustyötä. Tätä on 'Kolmekutonen'  tarjonnut käytännössä. Tilat eivät ehkä ole priimakunnossa, mutta ne ovat pääosin tarkoituksenmukaiset ja sijaintinsa puolesta oivalliset eläkeläisten kannalta.

Sen vuoksi ilolla otettiin vastaan se uutinen, että Vantaan kaupunginmuseon lausunto puoltaa rakennuksen kunnostusta alkuperäisarkkitehtuuria noudattaen ja että Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan päätös on palautettu uudelleen valmisteltavaksi ja se otetaan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

'Kolmekutosen'  käyttömahdollisuus on jatkossakin yhdistyksemme toiminnan perusedellytyksiä.