HIEKKAHARJUN NUORISOTILAN ("36") TOIMINNAN JATKUMINEN

Joel Linnainmäki
Vieras

/ #73 Nuorisovaltuusto koostuu nuorista

21.09.2010 12:50

Hei,


Tärkeimmät argumentit 36:n puolesta onkin täällä jo selkeästi todettu, mutta toistan ne vielä omalta osaltani.

Näyttää pahasti siltä, että 36:n kohdalla on tapahtunut ajatteluvirhe. Tilojen huono kunto luultavasti johdatti lautakunnan väärälle polulle.

* Tiloja ei voida siirtää muualle koska korvaavia tiloja ei yksinkertaisesti ole. Tämä todettiin jo korjaushankkeen esittelyssä. Jos korvaavia tiloja olisi niihin olisi hankittu toimintaa jo aiemmin.

* Jos valmiita tiloja olisikin vuokrattavaksi epäilen, että ne olisivat tarpeeksi suuret nykyisen kaltaiseen toimintaan. Eikö tällöin vaihtoehdoiksi jäisi toiminnan osittainen alasajo, jotta toiminta voitaisiin mitoittaa pienempiin tiloihin? Vaihtoehtoisesti toiminta pitäisi hajauttaa, mikä myöskin vaikeuttaisi nuorten harrastustoimintaa.

* Tärkeää on huomata, että hankkeeseen voidaan pyytää tukea valtiolta (20-50% kuluista).

*On myös pakko muistaa nuorten näkökulma. Jos ja kun nuorisotalo on hankkinut noin korkean maineen ja kävijämäärän on päivän selvää, että uudelleen sijoitus haittaa paikan toimintaa.

-> 36:n korjaus on tässä tapauksessa selvästi järkevin ja miellyttävin vaihtoehto.


Kaupunki on sitoutunut tukemaan nuorten harrastustoimintaa ja nuorisotalot nimenomaan mahdollistavat eri järjestöjen ja yhdistysten toimintaa. Varmastikin on niin, että hyvät harrastukset ja ajanviettopaikat ehkäisevät syrjäytymistä ja vähentävät nuorten stressiä. Samalla löytyy myös uusia kavereita, eikä kaikkea aikaakaan tarvitse viettää Jumbon käytävällä.

Tämän vuoksi uskon myös vakaasti siihen, että päätös kumotaan ja 36 saa kipeästi tarvitsemansa remontin.

Nuorisovaltuusto valvoo asian etenemistä kaupungin koneistossa ja parhaansa mukaan ohjaa asiaa oikeaan suuntaan. Se on meidän työtämme tässä kaupungissa.

Nuorisovaltuusto koostuu nuorista ja toimii nuorten hyväksi. Toivottavasti jatkossa meihin otetaan myös reippaasti yhteyttä tällaisissa tilanteissa. On vaikea ottaa kantaa asioihin joista ei tiedä mitään.

Viestiä voi pistää esim. facebookin kautta: http://www.facebook.com/pages/Vantaan-nuorisovaltuusto/343452477727?ref=ts#!/pages/Vantaan-nuorisovaltuusto/343452477727?ref=ts

Tai ottamalla henk.koht yhteyttä: http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;2084;12615;12621

Lämmöllä,

- Joel Linnainmäki, nuorisovaltuutettu

Nuorisovaltuuston edustaja sosiaali- ja terveyslautakunnassa.