Kansallis- ja luonnonpuistot ovat kansallisomaisuuttamme.

Telttavaeltaja
Vieras

/ #59 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Palataanpa asiaan

21.09.2010 13:03

#56: Vieras -Pikaisella vilkaisulla tästä viestiketjusta jää vähän hämäräksi se, miksi hän suuntaa retkensä UK-kansallispuistoon, jos kerran kokee toiset ihmiset tai merkit ihmistoiminnasta niin häiritseviksi.

Suurimman osan retkistäni suuntaankin nykyisin muualle kuin UK-puistoon. Sen veroista luontoa vain ei ole muualla, sinne on aina palattava. Niin kuin jo kirjoitin, niin Suomessa ei ole yhtään ainoata aluetta, missä moottorikelkoin ei talvella ajettaisi. Mihin sitten Suomessa menisin?

Viimeisten vuosikymmenien kehitys pohjoisimmassakin Suomessa tuntuu kuitenkin omien kokemustenkin perusteella vieneen siihen suuntaan, että erämaisten alueiden määrä lisääntyy jatkuvasti väestön kaikotessa isompiin asutuskeskuksiin ja etelän suuntaan?

Päinvastoin. Vaikka pysyvä asutus syrjäseuduilla vähenee, niin erämaat vain pienenevät. Syynä ovat mm Metsähallituksen hakkuut ja tienrakennus.

Jos on niin luonnosta vieraantunut, ettei uskalla mennä sinne ilman massiivisia palveluja ja rakenteita, niin eikö silloin olisi parasta pysytellä turistikeskuksissa tien varrella? Tupien väliä saattaa olla jopa toistakymmentä kilometriä! Niillä erämaataipaleilla voi sattua mitä tahansa!