Elämänkatsomustieto vapaasti valittavaksi

ysikymppinen
Vieras

/ #26 Varsinaista ET-opetusta

21.09.2010 23:04

Ala-asteella, ei minkään näköstä 1-5, jouduin mennä uskonnon tunneille ja kirkkoon vaikka en kuulunut kirkkoon (Komeetankoulu, Espoo). 6. luokka, ev.lut. uskonnonopettaja piti et-tunteja yhdessä jonkun 18v apuopettajan kanssa (Mäntymäenkoulu, Kauniainen).

Ylä-asteella 7.lk edelleen sama uskonnonopettaja piti tunnit jotka kesti puolituntia eikä niissä ollut minkäännäköstä sisältöä. 8-9 luokat ET opetus oli laitettu keskiviikoille samaanaikaan kun jälki-istunnot joten kaikki ei päässyt tosiaankaan osallistumaan ET-opetukseen, jolla alkoi jo olla jotain sisältöä opettajan vaihtumisen johdosta. Mutta uuden opettajankin oli vaikea pitää opetusta kun aina ei kaikki ollut paikalla. Eikä mitään tenttejä tai esitelmiä voinut pitää ollenkaan (Kasavuorenkoulu, Kauniainen).

Et sellasta. Ja kiitos vielä aamunavauksista ja rukouksista ja virsienlaulattamisesta ala-asteella Komeetankoulussa. Kiinnosti kun kilo paskaa, näin suomeksi sanottuna. Niin ja kun en noussut seisomaan muiden kanssa virsien laulamista varten Mäntymäenkoulussa kuudennella luokalla (aloin jo tajuta että voin kieltäytyä tällaisista uskontosysteemeistä) niin opettaja tuli antamaan nolla palautteen laulun päätyttyä, minkä tyyppistä? Ei ole mitään perusteita pakottaa toisia toimimaan uskontorituaalien/-tapojen perusteella.

Tämmöstä 1997-2006. Kritiikkiä mielipiteistäni ja kirjoitusasusta otetaan vastaan, mutta ei huomioida. Minulla ei muuta, jatkakaa.