Liputuspäivä kuolleiden lasten muistolle

Itkijämies
Vieras

/ #98 Re: Re: PUOLUEELISTA

24.09.2010 00:29

#94: Itkijänainen - Re:  Hyvä, ettette pyydä liputuspäivää "kuolleille enkeleillemme" tai "liputus päivä abortoiduille sikiöille"! Minulla ei ole mitään vastaan Pyhäinpäivän, Kaatuneiden muistopäivää, eikä hautajaisseremoniaan liittyvää liputusta vastaan. Hei haloo! Kyse on siitä, että yhdelle ryhmälle haetaan omaa liputuspäivää, mikä on mielestäni yksinäköistä. Raamatun mukaan kaikella on aikansa, aika on elää, aika on kuolla... Niin karmeaa kuin se joidenkin mielestä kuulostaakin, niin kenenkään elämä ei ole "liian" lyhyt. Jokaisella on aikansa ja vain Jumala omistaa meistä jokaisen.

Haloo itsellesi. Eiköhän se ole Kaatuneiden muistopäiväkin vain yhdelle ryhmälle kuuluva liputuspäivä... Mutta sen sinä sallit. Vaikka sodassa kuolemiseen passaa täysin nuo samat raamatulliset kommenttisi. Sotamiehenkin on aika elää ja kuolla, hänelläkin on aikansa ja hän on Jumalan oma. Mitä sen kummempaa siinä sitten on? Samanarvoisia ihmisiä kuin viattomat lapset tai kotirouvat.

Miksi liputetaan Pyhäinpäivänä? Miksi uskonsa takia surmattuja marttyyreja pitäisi liputtaa, mutta ei lapsia? Marttyyreillakin oli aikansa ja kohtalonsa, ei siinä sen kummempaa, mutta lippu liehuu vielä tänä päivänä.  Toisaalta miksi liputetaan äitien- ja isänpäivää, nekin on vain yhdelle ryhmälle kerrallaan. Ei koske koko kansaa. On ikisinkkuja, vanhojapiikoja - poikia ja on pariskuntia jotka eivät onnistu saamaan lapsia vaikka haluaisivat. Aina joku ryhmä jää ulkopuolelle.

Pyhäinpäivän mainekin on kärsinyt konkurssin, sillä se on nykyään kuin toinen vappu, täynnä karnevaalitunnelmaa, irvokkaita asioita, jotka ilkkuvat kuolemalle ja ovat kaukana hienosta muistopäivästä.

 

 

Miksei liputeta Lasten päivää? Aikuisten maailma?