Protesti KANSANEDUSTAJIEN 8,1% Palkankorotusta vastaan!

Valitukseen kyllästynyt
Vieras

/ #1559 Miettikää ja ottakaa selvää

05.10.2010 01:29

Täällä ja muualla yleisesti vallalla oleva lynkkausmieliala voi johtua kahdesta asiasta: tietämättömyydestä tai tyhmyydestä.

Tiedätkö (tai ymmärrätkö) Sinä, että

- Vuosina 2000-2008 kansanedustajien palkkiot nousivat 29-34%. Palkansaajien ansiot nousivat samana aikana 36,4%.
- Päätöksen kansanedustajien palkankorotuksista teki (ja tekee) ulkopuolinen palkkiotoimikunta.
- Suomen kansanedustajien palkat eivät ole lähimainkaan Euroopan kärjen tasolla. Esimerkiksi Italiassa kansanedustajien peruspalkkio on yli 12000e/kk.
- Kansanedustajan työ ei ole pelkkää napin painamista. Se on keskustelemista, vaikeiden päätöksien tekemistä ja vastuun kantamista. Kun varsinainen työ eduskunnassa päättyy, alkaa loppumaton edustaminen ties missä kissanristiäisissä. Eihän sinne ole pakko mennä, mutta kuka uskaltaa sanoa joka kerta "ei" niille ihmisille, jotka päättävät viimeistään neljän vuoden kuluttua työpaikastasi?
- Kansanedustajien 8,1%:n korotus tekee vuodessa noin 1,14 miljoonaa euroa. Elokuussa eduskunta teki päätöksen nostaa vähimmäiseläke 685:een euroon, mikä maksaa valtiolle 111 miljoonaa euroa. Kumpi päätös on maailman tämän hetkisen taloustilanteen huomioon ottaen parempi?
- Jokainen vaalikelpoinen voi pyrkiä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Myös Sinä tai minä.

Itse elän opintotuella sekä sillä pienellä summalla, minkä saan tukeni lisäksi tienata. Tästä huolimatta uskon saavani sellaista palkkaa kuin mitä ansaitsenkin, ja uskon että sama koskee myös kansanedustajia.

Minusta ei olisi kansanedustajan työhön. Olisiko sinusta?