Helsinki Tehtaankatu-Laivurinkatu risteykseen turvallisuutta ja sujuvuutta

Tehtaankatulainen
Vieras

/ #20 Bussi 16 uusin ja turhin tulokas

05.10.2010 15:24

Hei,

erikoista, mikäli Etelkalla on ollut varaa miettiä valohanketta esteettisyysnäkökulmasta. Risteyshän on ollut hankala aina - aiemmin varottavia kohteita vain oli vähemmän ja nopeudet hitaampia. Tiettyihin aikoihin päivästä lisävaikeuksia aikuisellekin tuo myös voimakkaasti kadun päästä heijastuva valo.

Nyt vaikuttaa todella siltä, että liikenne on paitsi lisääntynyt, tullut myös arvaamattomammaksi. Bussilinjoja kulkee risteävästi kaksi, ratikoita perinteiset kaksi, molempiin suuntiin. Risteys on laaja, ja autoilijallekin hankala - eikö jo siinä riitä syitä selkeisiin pelisääntöihin? Olisi hauska nähdä statistiikkaa siitä, ovatko liikennevalot todella hidasteita turvattomammat.

Tämä kaikki puhumattakaan lapsiliikenteestä, jota on paljon. Laivurinrinteen kulmauksessa läheltä-piti-tilanteita on sattunut lapsilleni useasti. Näin siitäkin huolimatta, että itse olen kävellyt lapsen vieressä. Jos autoilija ei huomaa varoa hitaammin kulkevaa aikuista, miten sitten lasta?

Lapsemme kulkevat pian päivittäistä koulutietään juuri siitä. Harras toiveemme kuuluu: 16:n bussi Tehtaankadulta Pietarinkadulle, Eiran sairaalan kulmaan valoristeys, Tehtaankadulle hidasteet koulun lähelle.