Elämänkatsomustieto vapaasti valittavaksi

Esa Aallas
Vieras

/ #30 valtiokirkot, yl. asevelvollisuus,pakkoruotsi....

06.10.2010 17:00

Minulla on kolmen lapsen 60-vuotiaana isänä kokemusta eri vuosikymmeniltä kuinka vaikeaa on käytännössä saada et-ryhmää helsinkiläiseen konservatiiviseen ala-asteeseen tai kepulaiseen uusmaalaisen tarpeettoman tukiaiskunnan opettajaparin kyläkouluun
x/ EU-Suomen koulujärjestelmän tulisi vapautua tunnustuksellisesta opetuksesta siinä kuin Ruotsin kuningasvallan aikasta veristä imperialismia yhä henkisesti ylläpitävän ja indoktrinoivan pakkoruotsin ala-asteelta korkeakouluun läpäisevästä pakkopaidasta. Sekä yleisestä , suurelta osin nuoria miehiä rankaisevasta ja turhauttavasta yleisestä 6, jopa 12 kk:n sotalaitoksessa pidosta.
Nämä kaikki ylläpitävät autoritaarista valtio-otetta alamaisiin, tästä sääty-yhteiskunnan, autonomian ja nationalismin kahleesta tulisi vapautua monikulttuuriseksi eurooppalaiseksi vapausyhteisöksi.
x/ tämä tietysti edellyttää muutoksia lakeihin ja rohkeutta liian usein muutoshaluttomilta, korruptoituneilta päättäjiltä. Esimerkiksi kirkot, joista toisen ortodoksisen kirkon jäsenmäärän muslimit kohta ylittävät, tulisi erottaa valtiosta, perustuslakia ja kielilakia tulisi muuttaa niin että ruotsista tulisi vähemmistökieli venäjän tavoin; yleisestä asevelvollisuudesta vapaasti valittavaan.

Näiden muutosten myötä autoritatiivisen valtion (mkl sen laitokset kuten kirkko, koulu ja sotalaitos) yksilön vapautta ja ihmisyyttä nykyisellään ahdistava vaikutus vähenisi asteettain ja julkisesta yhteisöstä tulisi kansalaisia palveleva eikä alamaisia , nykyisellään suppean , ylimielisen poliittis-hallinnollis-kasvatuksellisen opettaja-poliitikko-virkakunnan (mkl turhat leipäpapit) alistava taho.