Kannabis lailliseksi

Oona Jokinen
Porvoo

/ #140 Huomioikaa!

10.04.2007 22:09

Ei-toivotut vaikutukset: Varsinkin kokemattomilla käyttäjillä tai suurista annoksista ahdistus- ja paniikkikohtauksia, masentuneisuutta tai sekavuustiloja, jotka yleensä menevät ohi päihtymyksen lakatessa; sydämen hakkaaminen, hikoilu.

Kannabis saattaa runsaana annoksena, etenkin syötynä, aiheuttaa sekavuustilan, joka vähenee muutamassa tunnissa päihtymyksen mentyä ohi. Sekavuuteen liittyy tajunnan ja ajattelun hämärtyminen, depersonalisaatio (itsensä epätodeksi ja vieraaksi tunteminen) ja motorinen epävarmuus. Muistamattomuus, näkö- ja kuuloharhat ja joskus väkivaltainen tai outo käyttäytyminen saattavat liittyä sekavuuteen. Heinälä 1998.

Kannabis saattaa aiheuttaa ahdistuneisuushäiriön. Päihtymykseen voi liittyä ahdistuneisuutta, paniikkikohtauksia tai masentuneisuutta, jotka yleensä menevät ohi päihtymyksen haihtuessa. Näitä reaktioita on eniten aineeseen tottumattomilla tai vieraassa tai uhkaavassa ympäristössä. Heinälä 1998.

http://www.paihdelinkki.fi/Pikatieto/?c=KannabisTiedän, että näitä tapauksia on hyvin vähän käyttäjistä, mutta haluan ihmisten vain miettivän näitäkin haittoja, joita jotkut (harvat) voivat saada. En ole mikään vastustaja, voisin jopa hyväksyä pienen määrän hallussapidon lailliseksi, mutta että nämä ikävät (vähäiset) ''huono-onniset'' voitaisiin kuitenkin ottaa huomioon, sitä nyt pystyisi vähän ''punnitsemaan'' ja että nämä puolesta olevat pystyisivät ajattelemaan toisten näkökulmasta. koska jos näitä riippuvuus juttuja rupeaa tiiramaan, tupakka aiheuttaa enemmän riippuvuutta tosiaan. ja alkoholi tappaa enemmän, paljon enemmän. Ainoa mikä rupesi mietityttämään oli se, että eikö olisi parempi antaa tupakan ja alkoholin tappaa edelleen, mutta ei lisätä niitä haittoja enempää sillä, että harva osa näistä käyttäjistä saa ylläolevia vaikutuksia. tosiaan sallisin kannabiksen käytön lääkkeenä ja pieni määrä omaan käyttöön..
Yksi asia mistä olen varma, on se, että tosiaan koulussa näistä huumeista pitäisi antaa semmoinen kuva, että kannabis ei ole olenkaan niin paha kuin joku amfetamiini, mutta että se olisi huume kuitenkin..

Toivon, ettei kukaan täällä saannut minusta jotenkin ''hölmön'' leimaa, koska omasta mielestä annoin rakentavahkoa palautetta, ja haluan vain ihmisten ajattelevan vähän niin hyviä kuin huonojakin puolia!

Kommentoi adressia