Kannanotto Pirkkalan Liikunnan puolesta

(SH)
Vieras

/ #10 Pirkkalassa lyhytnäköistä kunnallispolitiikkaa

09.11.2010 11:25

PL:n tarjoamien loistavien palveluiden säännöllisenä käyttäjänä en voi ymmärtää kuinka lyhytnäköistä ajattelua kunnallispoliitikot Pirkkalassa harrastavat. En tiedä mikä on historia Pirkkalan liikuntatalon saamisessa kuntaan ja kenelle/keille ehdoton ansio siitä kuuluu, mutta vastaavia rohkeita päätöksiä ei tänäpäivänä Pirkkalan kunnassa ole näkynyt eikä kuulunut. Vaikka valtuustossa on käsittääkseni suhteellisen paljonkin liikuntaihmisiä, niin liekö syynä seurojen tai niiden edustajien välinen eripura vai mikä, mutta viimeaikaiset päätökset ovat olleet urheilevien ja kuntoilevien veronmaksajien sekä ennenkaikkea lasten ja nuorten kannalta järkyttävän huonoja.

Juhlapuheissa ja lausunnoissa lehdistössä/julkisuudessa, erityisesti ennen vaaleja, kehutaan kyllä seurojen toimintaa nuorisotyön tärkeänä osana, mutta käytännön tilanteissa toimitaan täysin päinvastoin. Olen aivan samaa mieltä kuten Karppanen yllä kirjoitti. Yhdenkin nuoren pelastaminen myöhemmiltä ongelmilta joko urheilun tai jonkin muun harrastustoiminnan avustuksella on jokaisen siihen sijoitetun euron väärti. Asiasta löytyy varmasti virallistakin tutkimustietoa, mutta väittäisin, että nuoriin sijoitettu euro tulee vähintään kaksinkertaisesti takaisin säästöinä tulevaisuudessa sairaus, kuntoutus, mielenterveys- ja päihdehoidon sektorilla.

Ongelmaksi näyttää muodostuneen, että vaikka tämän laskutoimituksen tekeminen ei liene mahdoton tehtävä myöskään kunnallispoliitikoille, niin lopputulos näkyy menoina tässä ja nyt ja lisämenojen kannattajat on helppo teilata politiikan alttarilla näinä aikoina. Lisäksi tulevaisuudessa aikoinaan tehdyistä vanhoista ja viisaista päätöksistä olisi yhden ihmisen tai ryhmän vaikea ottaa kunniaa itselleen. Toivon siis jatkossa rohkeutta päätöksentekoon myös yli puoluerajojen.

Salibandyihmisenä en myöskään ymmärrä kenen/keiden ajatus oli säästää (tuskin montaa sataatuhatta)kunnan menoja pienentämällä Toivion koulun liikuntasalin laajennus lajille kelpaamattomaan kokoluokkaan. Nyt kuntalaiset kantavat sitten rahansa hallimaksuina yksityisille saleille Tampereelle ja Ylöjärvelle. Tähän kun lisätään mukaan autorallista koituvat polttoainekulut ja ilmansaasteet sekä vanhempien tarve ko rallin hoitamisessa (joka aika on sitten pois muulta perheeltä) ollaan taas yhtälössä, joka ei mahdu tavallisen kansalaisen maalaisjärkeen.

Toivottavasti järki voittaa poliittisen pelaamisen näissä ikuisissa säästötalkoissa ja poliitikot ilmaisevat ennen vaaleja selkeästi mielipiteensä tästä PL:nkin tapauksesta. Ja ennenkaikkea tekevät mitä ovat valitsijoilleen luvanneet eivätkä taivu muuttamaan kantaansa minkään poliittisen ryhmän, virkamiesten tai johtavien poliitikkojen painostuksen alla silloin, kun asioita kunnassa käsitellään. Aloitekykyä ja uusia raikkaita ideoita jatkossa toivoen.