Kannanotto Pirkkalan Liikunnan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kannanotto Pirkkalan Liikunnan puolesta.

Urheilevien lasten puolesta
Vieras

#1 Pirkkalan liikunnan puolesta

03.11.2010 14:35

Onhan tämä nyt ennenkuulumatonta touhua. Onkohan se ihminen joka on tämän päätöksen takana varmasti tajunnut kuinka montaa Pirkkalaista tämä koskettaa.
Veikkaan tuollain suoralta kädeltä että noin 5000 Pirkkalaista.
On siinä pokkaa, että pistää vihaks taas kerran tuo kunnan touhu!!!
Pekka Järvinen, ent PL:n hallituksen pj
Vieras

#2 Pieleen menee taas Pirkkalassa

04.11.2010 10:35

Tuskin on pormestari farssista päästy eroon, kun ...
Kunta, virkamiehet ja poliitikot, hölmöilevät nyt oikein urakalla tässä Liikuntatalo asiassa. Lehdessä Oskari Auvinen selitti, että liikuntatalon toimintoja ei enää loppuvuoden aikana ehditä kilpailuttaa. Seuraavassa lauseessa mainitaan syyksi hankintalaki.
- Höpö höpö, selityksiä on maailma näköjään täynnä. Eikö virkamiehille riitä tosiaankaan vuosi tällaisen asian kilpailuttamisen valmisteluun? Suosittelen Pirkkalainen 3.11 mainittujen virkamiesten katsovan peiliin ja kysyvän, osaankohan hoitaa hommani. Myöskin pormestari ja kuntaneuvokset voisivat miettiä asioita tarkemmin ja ottaa ajoissa asioista selvää, ennenkuin on "niin sanotusti jotain housuissa".

Nyt sitten kaadetaan koko homma PL:n (ja siten myös seurojen) niskaan, kun ei pystytäkään tai osatakaan hoitaa hommaa. Sopimuksen rtisanominen kävi kyllä keväällä helposti. Missä ovat nyt päätöksen vastuunkantajat. Onko kärsijänä liikuntaväki, jos ja kun toiminta liikuntatalolla alkaa tökkiä?

Kunta alkoi valmistella sopimuksen irtisanomista jo viime vuoden lopulla kun, Jukka Kuusisto irtisanoutui ja PL:n hallituksesta erosi kolme viidestä sen jäsenestä (mm. puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja). Syyt miksi näin kävi on varmaan suurimmalla osalla urheiluväkeä tiedossa. Pirkat laittoi Elina Savilahden PL:n hallitukseen. Jukka ja hallituksen jäsenet kestivät vuoden sitä hälmöilyä ja pyysivät Elinaa eroamaan. Edes vetoomus kaikkien seurojen johtokuntiin ei auttanut, joten Savilahti jäi ja muut päättivät erota. Vuosi on sitten hämmästelty tätä kunnallispoliitikon touhua PL:n hallituksen puheenjohtajana, johon niin kovasti pyrki. Hassua on myös se, että Savilahti istuu kunnanvaltuustossa sekä erään PL:n toiminnan kannalta tärkeän lautakunnan puheenjohtajana (johon hän myös väkisin halusi). Siis hän istuu käsittääkseni mahdollisen neuvottelupöydän molemmilla puolilla. Kätevää, jos haluaa tuhota loputkin Pirkkalan liikunnasta.

Pirkkalan urheiluväen on syytä nyt herätä ja kertoa päättäjille mielipiteensä tässä asiassa. Osallistumalla tähän adressiin ja/tai viimeistään ensi vaaleissa äänestämällä. Seuratkaa poliitikkojen kannanottoja asiaan.

PL:n jäsenseurojen olisi syytä miettiä uudelleen, ketkä siellä PL:n hallituksessa istuvat. Mielestäni se ei ole pyrkyripoliitikkojen paikka. Pitäsi olla todellisia urheiluhenkisiä henkilöitä, jotka ymmärtävät myös liike-elämää, sillä PL:n pitäisi toimia kuten pieni liikeyritys, pyörittäen tuottavaa toimintaa ja pyrkien tukemaan jäsenseuroja sekä koko liikuntatoimintaa Pirkkalassa.
Mikko Järvinen
Vieras

#3 Ikävää ymmärrättömyyttä

04.11.2010 21:32

Pirkkala on tunnettu erilaisista edelläkävijän kokeiluista mm. peruskoulu jne.
Pirkkalassa keskusteltiin 1990-luvun lopulla, valtakunnan tasollakin puhutusta, kolmannen sektorin mukaantulosta palveluntarjoajaksi kuntasektorille.
Pirkkalassa tartuttiin toimeen, silloisen kunnanjohtajan ja urheiluseurojen kesken, koskien valmisteilla olleen liikuntatalon hoito- ja palvelutarjonnan suhteen.
Silloinen Pirkkan Urheilun Tuki ry neuvotteluiden jälkeen aloitti toimintansa Pirkkalan Liikuntatalossa vuonna 2000.
PUT:n toimintamalli kiinnosti valtakunnallisesti monia tahoja ympäri valtakuntaa.
Toiminnan kehittäminen ja palvelujen parantaminen olivat yhdistyken mottona.
Tulee aika, jolloin ihmiset vaihtuvat, niin yhdistyksissä kuin kunnallisella poliittisella taholla.
Pirkkalan esitetynlainen kokeilu on kokenut surkean päätöksen nykyisten kunnan viranhaltijoiden todella heikkoon asiantuntemukseen sekä Pirkkalan Liikunta ry:n hallitustyöskentelyn.
Olen ilmoittanut olevani käytettävissä asioissa, mitkä eivät ehkä aukea nykytoimijoille.
Lasten ja nuorten kunta?
Vieras

#4 Demokratiaan kuuluu äänestäminen ja mielipiteiden ilmaisu

04.11.2010 23:59

Pirkkalainen (3.11) lehden artikkelin mukaan aika ei riittänyt kunnalle liikuntatalon toiminnan kilpailuttamiseen.

Sarkastisesti voidaan sanoa, että aika olikin varmasti riittämätön kohteen kompleksisuuden ollessa valtaisa; liikuntasali, kahvio, kuntosali ja 5 työntekijää - On siis tunnettava palveluiden kustannusrakenne ja sisältö ennenkuin ne voidaan kipailuttaa.

Samainen lehti kirjoitti kunnan ostavan 100 000€:lla jäähallin osakkeita. Ymmärtääkseni liikunta ry:n aiemmin hoitaessa tätäkin tilaa vastaavia uutisia ei lehdestä löytynyt.

Lehti kirjoitti myös, että urheiluseurat ovat saaneet liikunta ry:stä tukea toiminnalleen. Kaikkihan tietävät, että kuntamme urheiluseurat tarjoavat loistavia liikuntapalveluita käytännössä lähes ilmaiseksi nuorisolle ja lapsille.

Kunnan asukkaan on kohtuullisen vaikea saada käsitystä siitä, mitä oikeastaan tapahtuu. On helppoa päätellä, että nuorten urheilu- ja kasvatustoiminnan tausta-asiat eivät kunnassa ole kovin hyvään suuntaan kehittymässä. Ei käy kateeksi urhoiluseurojen puuhamiehiä, jotka ylläpitäkseen nuorten mahdollisuuksia paikkaavat nämäkin taitamattomuudet omalla lisäpanoksellaan.

Toivottavasti seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdokkaista löytyy runsaasti näitä vilpittömiä puuhamiehiä, peräänantamattomia ja aitoja yhteisten asioiden ajajia. Motivaatiota käydä äänestämässä meiltä nuorten lasten vanhemmilta varmasti tulee löytymään.

Tämä adressi vaikuttaa helpolta tavalta ilmaista mielipiteensä tilanteesta.

Läheltä mutta sivusta seurannut
Vieras

#5 Kateutta vai ahneutta?

05.11.2010 08:24

On se kumma, kun kunnassa jokin asia toimii hyvin, niin sitä aletaan suurennuslasin kanssa KATEELLISENA katsella, että missä vika.
- Menikö PL:llä liian hyvin kunnan päättäjien mielestä?
- Kuvittelevatko virkamiehet, että seurojen väki tekisi ne samat talkoot ja muut tempaukset nyt kunnan piikkiin keräten rahaa poliitikoille ja virkamiehille tuhlattavaksi?
- Niilläkö pitäisi paikata kuntataloutta?

Tuotot pirkkalan liikunta on saanut vuosien varrella monilla erilaisilla toimillaan, ei liikuntatalon palvelusopimuksella. Sopimus on toki mahdollistanut rakentaa organisaatio, jolla voidaan MUUTA TUOTTAVAA toimintaa hoitaa.

Pirkkalan Liikunta ry on ollut monessa mukana, mm pikkujouluja firmoille, konsertteja, liikuntaleirit lapsille, liikuntapainotteinen iltapäiväkerho (senkin kunta otti pois, kun se oli suositumpi kuin muut iltapäiväkerhot ja olisi pitänyt jakaa valtion tukirahoja myös sille; nekin kunta piti mielummin itse), reipin leirintäalueen hoito, Nokian Edenin kuntosali, Jäähallin hoitosopimus jne, jne.... tietenkin harkiten ja niin toimien, että toiminta on kannattavaa. siihen on tarvittu toimivan organisaation lisäksi seuroilta valtava määrä talkootyötä (siitä on myös seuroille maksettu talkookorvauksia - muka kunnan antamaa "piilotukea").

Tuntuu siltä, että Valkamo, Auvinen, Rissanen, Talasmäki, jne , jotka ovat puhuneet liikuntatalon ns, "piilotuesta" seuroille, ovat AHNEUKSISSAAN kuvitelleet, että seurat tekisivät samaa talkootyötä kunnan talouden pelastamiseksi.

Aamulehdessä Auvinen väitti, että "tässä nyt vain kävi niin, että valmisteluaika kilpailutukseen loppui". KUINKA PALJON AIKAA KUNNAN VIRKAMIEHET TARVITSEVAT TÄLLAISEN KILPAILUTUKSEN HOITOON??? Sopimus on irtisanottu maaliskuussa. Jonkun tiedon mukaan sitä olisi valmisteltu jo vuosi sitten. Olisiko aika vaihtaa henkilöitä. HERÄTKÄÄ JA HOITAKAA TYÖNNE. Siitähän kuntalaiset teidän palkkanne maksavat - vai maksetaanko turhaan?

Nyt toiminta näyttää siltä, kuin ottaisitte tikkarin lapselta pois kun itsellänne ei ole, mutta heitätte sen menemään, kun se ei maistunutkaan hyvältä.
Erehtynyt
Vieras

#6 Urheilumiehiäkö

05.11.2010 09:33

Oho, eikös Valkamon ja Talasmäen pitäisi olla jonkinlaisia urheilumiehiä?
Jouko Karppanen. Pirkkalan Hiihtäjät pj.
Vieras

#7 Kalahtaako omaan nilkkaan

06.11.2010 12:15

Kunta suuressa viisaudessaan sanoi kunnan ja Pirkkalan Liikunta ry:n sopimuksen irti maaliskuussa vedoten hankintalakiin. Todellinen syy kuitenkin mielestäni on se että ostopalvelusummalla Pirkkalan Liikunta on pystynyt kehittämään Liikuntatalon toimintoja ja omaa liiketoimintaansa joka on johtanut siihen että kunnassa on katsottu että ostopalvelusumma on liian suuri. Kunnan pitäisi päinvastoin olla ylpeä siitä että Pirkkalan Liikunta ry on ammattimaisella toiminnallaan pystynyt ostosummalla joka hädintuskin riittää palkkakuluihin, tukemaan lasten ja nuorten urheilua, tarjoamaan kuntalaisille hienoja liikuntapalveluja ja pitämään Liikuntatalon hyvässä kunnossa.
Onkohan kunnan päättäjätasolla kukaan miettinyt jos Pirkkalan Liikunta ry:n toiminta loppuu ja seuroille ei pystytä enää tulouttamaan rahaa, jota kunnan talouspäällikkö kutsuu piilotueksi(nähtävästi kunta maksaa kaikille voittoa tuottaville yrityksille piilotukea joilta se ostaa palveluja)niin mitä se merkitsee seurojen nuorisotoiminnalle. Jos jokainen Pirkkalainen urheiluseura pelastaa edes yhden nuorukaisen pitkäaikaisesta alkoholi tai huumeriippuvuudesta niin raha on tullut jo moninkertaisesti takaisin kunna kirstuun.
Taistaa näissäkin talkoissa käydä niin että kalliimaksi tulee ja reippaasti, nimittäin kunnalle ja sitäkautta veronmaksajille.
H Kilpi
Vieras

#8 O, Tempora! O, Mores!

08.11.2010 14:23

Jo on aikoihin eletty!
Joni Kumlander
Vieras

#9 Paperilla olevat faktat on luettu silmät kiinni

08.11.2010 14:57

Tämä päätös on tehty silmät kiinni. En vain usko että kukaan tekisi tämänkaltaista päätöstä, jos hän/he olisivat perillä kaikista faktoista. Tässä on kysymys hätäilystä ja tietämättömyydesta.
(SH)
Vieras

#10 Pirkkalassa lyhytnäköistä kunnallispolitiikkaa

09.11.2010 11:25

PL:n tarjoamien loistavien palveluiden säännöllisenä käyttäjänä en voi ymmärtää kuinka lyhytnäköistä ajattelua kunnallispoliitikot Pirkkalassa harrastavat. En tiedä mikä on historia Pirkkalan liikuntatalon saamisessa kuntaan ja kenelle/keille ehdoton ansio siitä kuuluu, mutta vastaavia rohkeita päätöksiä ei tänäpäivänä Pirkkalan kunnassa ole näkynyt eikä kuulunut. Vaikka valtuustossa on käsittääkseni suhteellisen paljonkin liikuntaihmisiä, niin liekö syynä seurojen tai niiden edustajien välinen eripura vai mikä, mutta viimeaikaiset päätökset ovat olleet urheilevien ja kuntoilevien veronmaksajien sekä ennenkaikkea lasten ja nuorten kannalta järkyttävän huonoja.

Juhlapuheissa ja lausunnoissa lehdistössä/julkisuudessa, erityisesti ennen vaaleja, kehutaan kyllä seurojen toimintaa nuorisotyön tärkeänä osana, mutta käytännön tilanteissa toimitaan täysin päinvastoin. Olen aivan samaa mieltä kuten Karppanen yllä kirjoitti. Yhdenkin nuoren pelastaminen myöhemmiltä ongelmilta joko urheilun tai jonkin muun harrastustoiminnan avustuksella on jokaisen siihen sijoitetun euron väärti. Asiasta löytyy varmasti virallistakin tutkimustietoa, mutta väittäisin, että nuoriin sijoitettu euro tulee vähintään kaksinkertaisesti takaisin säästöinä tulevaisuudessa sairaus, kuntoutus, mielenterveys- ja päihdehoidon sektorilla.

Ongelmaksi näyttää muodostuneen, että vaikka tämän laskutoimituksen tekeminen ei liene mahdoton tehtävä myöskään kunnallispoliitikoille, niin lopputulos näkyy menoina tässä ja nyt ja lisämenojen kannattajat on helppo teilata politiikan alttarilla näinä aikoina. Lisäksi tulevaisuudessa aikoinaan tehdyistä vanhoista ja viisaista päätöksistä olisi yhden ihmisen tai ryhmän vaikea ottaa kunniaa itselleen. Toivon siis jatkossa rohkeutta päätöksentekoon myös yli puoluerajojen.

Salibandyihmisenä en myöskään ymmärrä kenen/keiden ajatus oli säästää (tuskin montaa sataatuhatta)kunnan menoja pienentämällä Toivion koulun liikuntasalin laajennus lajille kelpaamattomaan kokoluokkaan. Nyt kuntalaiset kantavat sitten rahansa hallimaksuina yksityisille saleille Tampereelle ja Ylöjärvelle. Tähän kun lisätään mukaan autorallista koituvat polttoainekulut ja ilmansaasteet sekä vanhempien tarve ko rallin hoitamisessa (joka aika on sitten pois muulta perheeltä) ollaan taas yhtälössä, joka ei mahdu tavallisen kansalaisen maalaisjärkeen.

Toivottavasti järki voittaa poliittisen pelaamisen näissä ikuisissa säästötalkoissa ja poliitikot ilmaisevat ennen vaaleja selkeästi mielipiteensä tästä PL:nkin tapauksesta. Ja ennenkaikkea tekevät mitä ovat valitsijoilleen luvanneet eivätkä taivu muuttamaan kantaansa minkään poliittisen ryhmän, virkamiesten tai johtavien poliitikkojen painostuksen alla silloin, kun asioita kunnassa käsitellään. Aloitekykyä ja uusia raikkaita ideoita jatkossa toivoen.
Seppo
Vieras

#11 Muuttaisko takas pirkkalaan?

10.11.2010 19:41

Voi sian leuka, ei muuta voi sanoa tästä touhusta!
Jaana Ristimäki-Anttila
Vieras

#12 Työt jätetään tekemättä

10.11.2010 19:50

Pirkkalan liikuntatalo -jupakka saattaa saada suuret mittasuhteet. Kuntalaiset ovat oikeutettuja reiluun kohteluun ja siihen, että kunnan työntekijät hoitavat työnsä. Jos työtehtäviä laiminlyödään, pitäisi olla mahdollista kyseenalaistaa kyseisen tai kyseisten työntekijöiden uravalinnat... Jos tarkoituksena on aiheuttaa vahinkoa esim. istuvalle pormestarille, niin silloin kyseessä on tarkoituksella tehty tuottamuksellinen laiminlyönti. Ehdotan, että kannanotto tällä kertaa suoritetaan jaloilla eikä pelkästään paperilla.
Kimmo Anttila
Vieras

#13 Reilu peli

10.11.2010 20:39

Liikuntalon palvelujen tyytyväisenä käyttäjänä on vaikea hyväksyä nyt saavutettujen ja hyvin ylläpidettyjen liikuntapalvelujen tason vaarantaminen.

Tämä Pirkkalan kunnan virkamiesten käsittämätön päätös on "avattava" kuin Pandoran laatikko ja selkeät perusteet tuotava julkisesti ja reilusti esille.



Keskikentän työmyyrä
Vieras

#14 Ainoa Pirkkalassa pelattava peli on kohta pormestaripeli

11.11.2010 14:13

Taitaa olla Pirkkalamme päättäjien järki sumentunut kuntapoliitiikan arkipäivässä ja pormestaripelissä lopullisesti. Lisää vaan ohimenoteitä, liikennettä ja liiketilaa, eli viis meistä kaikenikäisistä liikkuvista ja liikuttajista, jotka tämä kaikki show rahoitetaan, korotetulla kunnallisverolla osin, tosin. Kukas siellä on seuraavana pormestarijonossa? Joo, tervetuloa sisään vaan...

kunta-alalla toimiva
Vieras

#15 Hankintalain tulkinta

16.11.2010 09:16

Hankintalakia voidaan tässä perustellusti tulkita niin, että sopimusta voidaan jatkaa Pirkkalan Liikunnan kanssa. Hankintaa ja kilpailutusta voidaan siirtää vuodella eteenpäin.
Urheilun ystävä
Vieras

#16 Hankintalaki on tekosyy

16.11.2010 12:58

Hankintalaki on ollut koko ajan vain tekosyy, minkä taakse eräät tietyt henkilöt ovat "paenneet piiloon", jotta heidän omat pyrkimyksensä ottaa Liikuntatalo Pirkkalan Liikunta ry:ltä pois ei näkyisi niin selvästi.
Pitäisikö jonkun tutkia, toimiiko Pirkkalan kunta kaikkien hankintojensa osalta kirjaimellisesti hankintalain mukaan?
Aki Vainio
Vieras

#17 "Puoliaikatilanne"

17.11.2010 08:06

Muutaman valtuustossa esitetyn kysymyksen perusteella päätöksenteko on juuttunut virkamiestasolle.
Pekka Järvinen
Vieras

#18 Mitä tarkoittaa "virkamiestaso"?

17.11.2010 14:51

Akille kysymys, kun itse olet luottamusmies.

Onko siis niin, että virkamiehet ovat yksin irtisanoneet sopimuksen?
Eikö päätöksen teossa ole ollut mukana yhtään poliittisesti valittua luottamushenkilöä?? - Pitäisikö uskoa?
Toivottavasti luottamushenkilöt (lautakunnat, valtuusto, kunnanhallitus) tästedes seuraavat paremmin virkamiesten päätöksentekoa, kun se näkyy olevan tällä tasolla. Päätöksiä tehdään, mutta itse asiaa ja päätöksen seuraamuksia ei tunneta.
Vieras
Vieras

#19 Re: Mitä tarkoittaa "virkamiestaso"?

17.11.2010 15:55

#18: Pekka Järvinen - Mitä tarkoittaa "virkamiestaso"? 

 

Aki vastaa parhaansa mukaan. Olen valtuutettu ja liikuntalautakunnan jäsen, mutta en ole missään tapahtumassa vielä joutunut käsittelemään liikuntataloa koskevia asioita. Eli ympäripyöreästi, suunnitelmat ovat syntyneet jossain muualla, kuin nuor.- ja liik.lautakunnassa ja että asiaa ovat "eteen päin" vieneet virkamiehet. Neuvon edelleen kääntymään Salonen,Valkamo,Auvinen,porm.Rissanen,Hiltunen,Talasmäki suuntaan, jossa virallisen ja päivitetyn tiedon luulisi olevan. Toivottavasti asia joskus tulee lautakuntaan ja valtuustoon,että päästäisiin vaikuttamaan, mutta tällä hetkellä luulen, että sinä Pekka olet minua paremmin perillä kokonaisuudesta.
Jukka Kuusisto
Vieras

#20 Virkamiehet Pirkkalassa?

19.11.2010 22:10

Ovat valitettavasti nyt sellaisia, jotka haluavat ilmeisesti vain kasvattaa oman hallintokuntansa työtaakkaa ja Pirkkalan kunnan taloudellista ahdinkoa. Ajassa kiinni oleva nykyaikainen virkamies ei kasvata omaa organisaatiotaan ja hallintokuntaansa, vaan hakee aktiivisesti palvelujen tuottajiksi paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä. Kunnan olisi nopeasti haettava myös aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelujen tuottaja kilpailutuksen kautta. Liikunta on myös jatkossa toimiala, jota ei tarvitse kunnan jatkossa tuottaa nykymuodossa. Kuntasektorin taloudelliset resurssit pienenevät vuosi vuodelta, joten herätys virkamiehet.