Energiajuomien myynti lapsille kiellettävä.

Haittavaikutukset

/ #112 Re: Samaa mieltä

02.03.2012 06:31

#30: -

Kiitos kun laitoit esimerkin, miten voi energiajuoma vaikuttaa sydämen toimintaan. Joidenkin nuorten mielestä se vaan on siistii kun tulee tärinöitä (mahdollisesti rytmihäiriöitä) ja pirteämmäksi, mutta tuo sydämen sykkeen nousu on vaarallista. Sydämen hakatessa noin kovaa, niin koko elimistö kiihtyy ja on tosi kovilla. Ei lenkkisykettä halua kukaan 24/7. Voi sairastua sydämen vajaatoimintaankin.

Muistan kun energiajuomat tulivat Suomeen. Itse ostin ensimmäisen energiajuomani festivaaleilla ja vielä niihin aikoihin noudatettiin jotain 1-2 tölkin rajaa/aikuinen. Ihmetyttihän tuo rajoitus alkuun, mutta ei sen jälkeen kun on saanut lukea myös niitä alkoholi+energiajuoman vaikutuksista, joista pahimpana kuolema. Mikähän siinä on, ettei Suomen kaupoissa olla noudatettu valmistajien suositeltua ikärajaa ylipäätään? Koska se on vain suositus?

Energiajuomat koukuttavat ihan samalla tavalla kuin kahvi, tupakka, alkoholi ja ehkä vaikka tietokonepelit. Jos lapsella on alttius addiktioihin, koukkuun jääminen mihin tahansa voi tapahtua yllättävän nopeasti. Se, että suomalaiset ovat hyvin addiktoitunutta kansaa, ei mielestäni estä sitä, ettemmekö voisi yrittää asialle jotain tehdä.