Peliriippuvuus pois

Ongelmaisen läheinen

/ #6 Re: Ei yksin peliautomaatit

21.03.2012 11:05

#4: Maka66 - Ei yksin peliautomaatit

Hei!

Osaanottoni menetyksesi johdosta. Valitettavasti tarinasi on varmasti tuttu monessa perheessä. Peliriippuvuus on samalla mekanismilla toimiva kuin päihderiippuvuus, eli ihmisten aivoissa mielihyvää tuottavat reseptorit ehdollistuvat ja riippuvuus syntyy.

Valitettavasti peliongelmaan on vaikeampi ajoissa puuttua ja yleensäkään havaita, koska se osataan salata ja nykyään pikavippiyritykset ym helpon rahan hankintatavat mahdollistavat velkaantumisen läheisten tietämättä. Myöskään peliongelmainen ei "haise" kuten alkoholinkäyttö tekee, tai muuta ihmisen persoonallisuutta rajulla tavalla jonka huumeet tekevät.

Peliongelman tiedostaminen on häpeällistä pelaajalle itselleen ja oman "tyhmyytensä" tunnustaminen jollekin ja avun hakeminen on erittäin korkean kynnyksen takana.

Peliongelmaisille on myös olemassa hoitoa jota antavat päihdehoitoihin ym riippuvuuksiin erikoistuneet yksiköt. Valitettavasti tietoa siitä ei ole tarpeeksi esillä. On olemassa myös AA-pohjaisia itsehoitoryhmiä, Ga-ryhmät. Netissä asiasta tietoa jos osaa etsiä.                                                                                                                                                                                         Onneksi ollaan pikkuhiljaa menossa sitä kohti että ongelma tunnustetaan, varsinkin nuorten ihmisten kohdalla, ikäihmisten pelaamisen tunnustaminen on ehkä vielä arka alue, koska siitä ei juuri kuule puhuttavan.

Valitettavasti moni elämä vielä tuhoutuu tavalla tai toisella, ennenkuin isot rattaat pyörähtävät ja asiaan saadaan lain voimalla muutoksia. Kaikkein kipeintä tässä on se niinkuin muissakin riippuvuuksissa  että riippuvaisen lisäksi kärsii tilanteesta lähipiiri ja useat muutkin. Riippuvuuden vaikutukset ovat moninkertaiset.

Joten viedään viestiä eteenpäin tavalla tai toisella.

Voimia ja valoa elämäänne.