Salon synnytysosaston ja lastenosaston säilyttävä Salossa


Vieras

/ #16 Re: Re: Re: Re: Re:

06.04.2012 14:47

#14: TV - Re: Re: Re: Re:  

 Aika harva synnyttää 30 min kuluessa siitä kun on päättänyt lähteä sairaalaan. Pääsääntöisesti nopeaa hoitoa vaativat tilanteet tapahtuvat synnytyksen ollessa jo aika pitkällä - ei siinä vaiheessa kun sairaalaan ollaan vasta hakeutumassa.

Äiti/lapsikuolleisuus Salon aluesairaalan tapaisessa synnyttäjämateriaalissa - josta ennakoitavat riskisynnyttäjät on enimmäkseen jo poistettu - on niin matala että kuolleisuuslukuja on mahdotonta vertailla. Päivänselvää kumminkin on että normaaleilta näyttävissä synnytyksissä joskus tapahtuu jotain yllättävää ikävää, ja silloin toimipaikan valmius tilanteiden hoitamiseen voi ratkaista lapsen/äidin tulevaisuuden. Läheltäpiti - tyyppisiä tapauksia tulee väistämättä, ja pitkällä aikavälillä joskus tapahtuu jotain ikävää. Ja kun näin tapahtuu, etsitään syyllisiä.

Onko syyllinen poliitikko joka halusi varmistaa valtuustopaikkansa kannattamalla pikkusairaalan synnytyksiä? Onko syyllinen lääkäri joka tuli paikalle hitaasti - mutta häneltä vaaditun ajan puitteissa? Onko syyllinen systeemi joka ylipäätään sallii synnytystoiminnan yksikössä ilman lasten tehohoitovalmiutta? Onko syyllinen se poliitikko joka ei synnytystoimintavelvoitteen lisäksi antanut resurssimahdollisuuksia kattavaan lääkäri/leikkaussalipäivystykseen?

..vai synnyttäjä joka vapaaehtoisesti valitsi riskin synnyttää sairaalassa jossa ei ole vastasyntyneiden tehohoitomahdollisuutta?