Kannabis lailliseksi

nimetön

/ #3705 hihihi

26.05.2012 13:43

Itse myöskin kieltolain kannattajana haluaisin esittää mielipiteeni tosiasiasta, että huumeongelmaan ei ole ratkaisua rankaisematta jättäminen. Kannattaisin itse käyttäjien elämäntilanteen käsittelemistä rankaisun sijasta jokaisen kiinnijäämisen yhteydessä. Myöskin käyttäjään suhtautuminen rikollisena on väärä ja syrjäyttävä, vähemmän haitallista olisi suhtautua samallalailla kuin sairaaseen yksilöön, joka ei pysty enään ajattelemaan omaa parastaan. Ohjaisin päihdeongelmaisia mielummin lääkäriin kuin rangaistavaksi, taikka pakoilemaan yhteiskunnasta ja ihmisista huoltapitäviä tahoja.

Tuntuu, että laillistamiskysymys poistaisi kannattajiltaan vain kaiken vastuun omista rikkeistä ja elämänhallinnan menettämisestä. Ja jos joku väittää etteikö alkoholismilla ja kannabiksenpoltolla olisi samanlaisia piirteitä, esimerkiksi riippuvuuden ja "ikävien" ihmissuhteiden kautta, niin vastatkoon sitten faktoilla. Tarkoitan ikävillä ihmissuhteilla juurikin rikollisia yhteyksiä/ihmisiä jotka kuuluisivat terveydenhuollon hoidettavaksi, mutta ovat ilman apua addiktionsa "harmittomuuden" takia.

Tavallaan siis rikollisen ja vaarallisen ihmisen muuttuminen toisten silmissä valistuksen kautta riippuvaiseksi ja sairaaksi yksilöksi joka on avuntarpeessa olisi askel parempaan.

Tietysti laillistaminen tekisi kannabiksesta luultavasti samallalailla viikonloppujen riemuksi kuuluvan päihteen, mutta samalla myöskin aiheuttaisi uuden kansanterveydellisen ongelman, kuten alkoholikin.