KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

sivusta katsellut
Vieras

/ #72 Kuntien vastuu, minimaalista

08.12.2010 09:25

#54: Syy vai seuraus - Re: Kuntien vastuu 

 Onhan selvää, että kunnilla olisi villiintyneiden eläinten talteenottovelvoite. Mutta miten sen saa käytännössä toimimaan? Kerropa se ja pistä asiat rullaamaan. Miksi puliset ja vaahtoat, kun et kuitenkaan asialle mitään mahda, eikä kukaan muukaan. Ota nyt itseäsi niskasta kiinni ja ala hoitaa tätä asiaa oikein kunnolla. Sitten kun olet sen saanut kuntoon, voit kertoa kaikille että se toimii.

Kunnan ja kaupunkien työntekijät ovat jo nyt ylityöllistettyjä, miten he enää ehtisivät keskittyä näihin satoihin kulkukissoihin.

Ja miten se edes onnistuisi käytännössä?  Kun kissasta ilmoitetaan, se pitää yleensä hakea vuorokauden aikana, mieluimmin aikaisemmin. Ei ihmisillä ole aikaa  kulkea kissojen perässä montaa päivää ja katsoa minne se nyt menee, että hakijat sen sitten löytävät.

Kuinka saa jonkun kunnan työntekijän lähtemään paikalle edes viikkoon? Ei ainakaan kissan takia. Ei lähde palokuntakaan, vaikka kissa on ollut rankkasateessaja tuulessa, puussa, kolme neljä päivää ja huutaa apua vuorokausikaupalla.

Tiedän että suurin osa niistä kissapopulaatioista, joista on KKY:lle kissoja ja varsinkin pentuja haettu, on tyhjennetty KOKONAAN . Siis sieltä ei enää kissoja koskaan tule. ( ellei jostain hoitamattomista naapureista ilmesty lisää) Nämä naapuripaikat pitäisi siis myös tyhjentää ja siihen tarvitaan todella väkeä ja aikaa. Se ei ole vain koppaan poimimista, olen ollut mukana katsomassa, kun naapurissa pyydystettiin.

Sellaisiin kissanomistajiin ei voi soveltaa edes lakia, jotka eivät edes myönnä ongelmaa olevan. Jotkut jopa kieltävät kissojen olemassa olon, vaikka joka paikassa näkyy niitä vilahtelevan.  Eikä sellaisiinkaan, joilla on paljon kissoja "puolihoidossa", jos he antavat vain osan pois ja haluavat pitää muutaman "siemenen".          Eikä Laki sano mitään niistäkään, jotka kyllä hyvin hoitavat, mutta antavat kissojen lisääntyä vuosikausia. Kanta on jo sisäsiittoista ja alkaa siksi sairastella. Valvontaeläinlääkäri vain taputtaa päätä ja sanoo , hyvin menee.    Että se laista.

Kissa on omaisuutta. Siihen ei voi koskea ilman omistajan lupaa. Ei edes suomen laki. Jos kissa saa ruokaa, vaikka se on vain velliä, se tuntuu riittävän päättäjille. Jos sillä on katto, minkä alle pääsee, se riittää. Kuulemma.

Yrittäkääpä saada kissoja pois henkilöiltä jotka huutavat ja karjuvat ja uhkailevat poliisilla. Poliisi sanoo, "antakaa olla." Sieltä ne naaraat sitten lähtevät raskaana ollessaan, rauhallisempaan paikkaan synnnyttämään ja taas alkaa uuden populaation synty.

Entäs sitten ne mummelit joilla on niitä omien kissojen jälkeläisiä jo kymmeniä ja lisää tulossa. Ulkona kasvaessaan ne tietysti villiintyvät, mutta ovat niin rakkaita. He eivät halua niistä luopua, mutta kun ruokkiminen tulee niin kalliiksi.  Ei niitä voi pistää piikille ja kertoa sitten että" juu, sai se hyvän uuden kodin".

 Poishan ne pitää saada lisääntymästä, mutta niitä EI ota löytöeläinkodit, koska eivät saa niistä maksua kunnilta. Omistajilla ei ole varaa maksaa siitä, että se haetaan kunnalliseen paikkaan. se maksaa 20-50-100 € per kissa.?

Tässä tulee esiin sitten se vapaaehtoisjärjestöjen tarve. Sieltä löytyy yleensä väkeä jotka käyvät useita kertoja keskustelemassa ja pikkuhiljaa houkutellen kertomassa kissojen vähentämisestä.  Useimmiten se onnistuukin ja kissojen pyydystäminen voi alkaa. Joskus kyllä omistaja luopuu kesken kaiken ja sanoo, ettei kestä sitä loukuttamista. Monet päästävät kissan pois loukusta kun kissa on hetken paniikissa ansassa.

Ei tällainen onnistu virkateitse. Vai onko joku toista mieltä?