Yksikin lapsimurha on liikaa

Toisen vanhemman terrorisoima

/ #316 Lastensuojelu

02.09.2012 14:06

Tämä tapaus ei saa toistua. Tyttö on kärsinyt pitkään, ja äiti oli myös tehnyt lastensuojeluilmoituksen. Syytä siihen miksi äiti menetti huoltajuuden ei ole kerrottu.

Voin kertoa että olen joutunut luovimaan hankalan alkoholisoituneen ihmisen kanssa ja pitkään, lapsen toisena vanhempana. Hakkaamista ei ole tapahtunut, mutta kohtuutonta alkoholinkäyttöä, sairaan lapsen hoitamatta jättämistä, ym. vähemmän mukavaa. Lapsi on joutunut näkemään kohtuuttomia tilanteita alkoholin ja riehumisen saralla.

Lastensuojeluilmoituksia on tehty useita, sossu myös noutanut pitkien matkojen päästä. Isä on hyvin palkattu, toistaiseksi työnsä pääosin hoitava, näitä uusia alkoholisteja. Jonkun lastensuojeluilmoituksen sai mitätöityä kun ei oltu testattu alkoholin määrää veressä. Se poistettiin sossun pöytäkirjasta juristin voimin. Hiljattain tapahtui päällekarkaus lasta hakiessa. En uskaltanut soittaa akuutissa vaiheessa poliisille, jotten provosoi lisää. Soitin puolen tunnin päästä. Hätäkeskus neuvoi ottamaan yhteyttä sossuun seuraavana maanantaina.

Viranomaiset ovat ylikuormitettuja, mutta Erika olisi pitänyt ottaa pois isältään. Olkaa rohkeita ja puuttukaa. Toinen osapuoli vanhemmista voi olla toisen terrorin hyydyttämä. Ja jos hakee itselleen apua, voi käydä niin että lapsi joutuu sille vähemmän järkevälle, joka on voinut hyydyttää sen tasapainoisemman vanhemman. Älkää antako enää kenenkään tehdä tätä kenellekkään.