Autetaan vammaisperhe voittoon taistelussa huostaanottoa vastaan

kommentti
Vieras

/ #60 huostaanotosta

05.01.2011 00:05

Kunnat saavat jokaisesta huostaanotetusta lapsesta huomattavan korvauksen ja lastenkodit ja laitokset saavat uusia, rahaa tuovia asiakkaita. Kyseessä on raha, kova bisnesajattelu on ollut jo vuosia lastensuojelun arkea.

Oulussa Lastensuojelu ei anna mitään ennaltaehkäisevää tukea perheille, jotta tältä viimesijaiselta huostaanotolta vältyttäisiin. Perhetyöntekijän muutamat käynnit eivät riitä mitenkään tukemaan perheitä. Seuraava askel onkin avohuollon tukitoimena annettu väliaikainen sijoitus lastenkodissa. Perhettä ei tueta mitenkään ja tämän jälkeen lapsi voidaan huostaanottaa lopullisesti.

Osa huostaanotoista on perusteltuja ja tarpeellisia. Huostaanottoja tehdään myös huomattava määrä ilman riittäviä perusteluja. Perheet ovat voimattomia, koska viranomaiset eivät tee virheitä. Kanteluita voi tehdä, mutta ne tutkitaan ainoastaan ja vain viranomaisten kirjauksien perusteella. Kunnat eivät sijoita ennaltaehkäisevään työhön,joten huostaanottoon päädytään nopeasti. Lastensuojelun viranomaiset eivät joudu vastuuseen päätöksistään, koska kanteluiden lopputulos on helppo arvata.