Vetoomus Pakilan Lastenpaikan puolesta

Pakilan ääni
Vieras

/ #13 Muutos on hyväksi!

18.01.2011 11:05

Lastenpaikan hyvin tuntevana voin sanoa, että siellä on moni asia kohdallaan. Toiminta on erilaista, niin hyvässä kuin pahassa, verrattuna esimerkiksi normien mukaisiin kunnallisiin päiväkoteihin.

Osalle lapsista Lastenpaikka sopii erinomaisesti ja osalle ei ollenkaan.

On paljon sellaista, missä toimintaa voitaisiin parantaa ja kehittää. Toimintaperiaatteet ja osin henkilökuntakin tuntuvat juuttuneen vanhoihin toimintamalleihin. Eletään 70-lukua, eikä yritetäkään kehittyä.

Voi olla, että pakollinen ravistelu, eli muuttuminen tavalliseksi yksityiseksi päiväkodiksi voisi olla pelkästään hyväksi ja antaisi Lastenpaikalle uuden tuoreen alun. Vastoin kuin yleensä ajatellaan, olen sitä mieltä että muutos on useimmiten hyväksi.

Täytyy muistaa, että kyseessä on kunkin lapsen kohdalla ainutkertainen asia, kasvaminen ja kehittyminen. Tässä ei mielestäni pidä vedota perinteiden säilyttämiseen, vaan pitää ajatella lasten parasta tässä hetkessä.

Edellä mainituista syistä johtuen en allekirjoita adressia, mutta toivon ja pidän peukkuja, että Lastenpaikka jatkaa toimintaansa ja kehittyy myös 2000-luvun suunnannäyttäjäksi, kuten oli 70- ja 80-luvuilla.