Ilotulitus ammattilaisten tehtäväksi


Vieras

/ #23

02.01.2013 15:42

Se on kyllä jo yksistään hyvä syy kieltää yksityisten ilotulitusraketit, että niitä säädettyjä aikoja ei noudateta. Soittaisin kyllä poliisit paikalle, jos vääränä päivänä niitä räjäytellään.

Rakettien myyntiaika on myös aivan liian pitkä, se lisää idioottimaista käytöstä, kun niistä ajoista ei pidetä kiinni. Jos joku ostaa raketteja, ja räjäyttelee niitä, niin silloin niitä silmä- yms. vammoja ei kyllä saisi hoidattaa yleisillä terveydenhoitorahoilla, vaan laittaa räjäyttelijä itse maksamaan omasta pussistaan kaikki lääkärikulut.

Se on totta, että myös kuntien ja kaupunkien järjestämät ilotulitukset saastuttavat, kaikista järkevin ratkaisu olisi kieltää raketit kokonaan, kuten joissakin maissa on jo tehtykin, ja monissa kaupungeissa. Suomi on vielä sellainen takapajula, että monet asiat älytään täällä aina jälkijunassa.

Mutta, jos joidenkin mielestä raketteja pitää olla, niin se pelkkä yleinen ilotulitus on kuitenkin paljon järkevämpi vaihtoehto: vähemmän roskaa ja vähemmän saastetta. Ilotulitus sellaiseen paikkaan, jossa häiritään mahdollisimman vähän lintuja ja muita eläimiä, ja josta roskat saadaan kerättyä helposti pois.