Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Nimimerkki

/ #49 Puita ei tulla kaatamaan

29.01.2013 23:53

Valitettavasti tärkeä osa tämän adressin sisällöstä ei perustu faktoihin. En tiedä mistä adressin aloittaja ja keskustelijat ovat keksineet, että koko puukuja tuhottaisiin. Otso Kivekäs kommentoi kysyttäessä hanketta näin:

"Käsitys että puita kaadettaisiin pyöräteiden edestä perustuu väärinymmärrykseen. Mechelininkadun pyöräkaistat ovat tulossa kadun reunoille, kun puut taas ovat keskellä.

Arkadiankadun kohdalta muutama puu kaadetaan ratikkapysäkin siirron takia. Vastaavasti nykyisten pysäkkien paikoille tulee uusia puita. Tämän lisäksi rakennusvirasto korvaa joitain vanhoja puita uusilla, koska niiden pelätään kaatuvan. Tämä on normaalia puurivien hoitoa.

Projektin päällikkö rakennusvirastossa sanoi:

”Kadun kaikille puille tehtiin kesällä 2012 laaja kuntoselvitys, joka on ollut lähtökohtana kadun mitoitusta määrittäessä. Missään selostuksessa tai tilaisuudessa ei ole kerrottu, että kaikki puut kaadetaan ja kujanne uusittaisiin kokonaisuudessaan – tämä on virheellinen käsitys. Huonokuntoiset puut täytyy turvallisuussyistä tottakai uusia, mutta kujanteen uusiminen/täydentäminen toteutetaan arvoympäristön luonteelle sopivana siten, että katujaksoille saadaan jatkuvat kujanteet samanikäisiä ja –kokoisia puita. Puukujanteen uusimista/täydentämistä saattaa siis ajoittua myös kadunrakentamista myöhäisemmäksi jollain tietyillä katuväleillä – tämä tarkentunee rakennussuunnitelmien edetessä ja työmaan vaiheistuksen suunnittelussa. Vanhojen puiden kaato etenee kadunrakentamisen aikataulussa ja uudet taimet on tarkoitus tilata etukäteen, jotta ne olisivat hieman kookkaampia istutusvaiheessa.” "

Kommentti blogipostauksesta osoitteesta http://otsokivekas.fi/2013/01/pyoraily-on-liikennetta/ . Blogista löytyy myös muuta hyvää tietoa muutoksista, kuten esim. se, että ainut varsinainen pyöräilykaistoihin liittynyt menetys - yöpysäköinnin poistuminen, olisi tullut pyörätiestä huolimatta.

Mitä taas pysäkinsiirtoon tulee, asun itse aivan nykyisen pysäkin edessä ja uusi pysäkki tulee siis minulle huonoimpaan mahdolliseen paikkaan. En pidä muutoksesta mutta ymmärrän, että tavoite on palvella paremmin (= nopeutuneella raitiolinjalla) suurempaa ihmisjoukkoa kuin minua tai kourallista muita tässä pysäkin välittömässä läheisyydessä asuvia, enkä näin katso olevani oikeutettu roikkumaan kynsin hampain saavutetussa edussani.