Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse

/ #68 Adressinne on parasta viihdettä

31.01.2013 11:08

Ennen sokeat jalankulkijat olivat se ryhmä joka huononsi pyörätiet kanttikivellisiksi, ettei vaan ne [sokeat] vahingossa kävele autojen alle, mutta pyörätiellä flaneeraaminen olikin ok.

Nyt haetaan sujuvan pyöräilyn esteeksi paloautojen kulun varmistaminen.

Pah.

Raitoivaunujen nopeuttaminen pitäisi lähteä jo siitä että niitä verrattaisiin "juniin", eikä autoihin. Muun muassa Hesarilla (Linsin pysäkistä Hämeentielle) on vain kuusi valo-ohjattua suojatietä, mutta valo-ohjaamattomia on kaksitoista. Näissä jokaisessa raitiovaunu on väistämisvelvollinen suhteessa jalankulkijaan. Tätä pitäisi pystyä muuttamaan. Miten? Esim tässä on viisi normaalia suojatietä peräkkäin http://goo.gl/maps/IYcF9. Kahdesta ensimmäisestä toinen pois, kolmas voisi johtaa vain pysäkeille (tarvittaessa aita pysäkkien väliin), neljäs ja viiden jäisivät paikoilleen. Mutta jatkossa jokainen, siis nämä kolme mitkä jäi, varustettaisiin Tukholmassa Tvärbanassa käytetyin valoin: kieltävät kävelyn kun tvärbana on tulossa. Joten yksittäinen jalankulkija on se joka väistää, ja "juna" saa mennä nopeusrajoitusten mukaan. Siis näin: http://goo.gl/maps/zBf7K (pahus, siinähän näkyy myös pyöräkaista.. ne urpot, miksi pyöräilyä ei olla siirretty sivukadulle päädulta?) Jatkaa matkaa hiirellä Hammarby alléa pitkin, valoja on kaikissa "valottomissa" ylityksissä.

Tätä samaa konseptia kaikkialle tarpeeseen. Tämän lisäksi valoetuus, niin johan värkki alkaa kulkemaan. Tässä vielä vain pysäkille johtavan suojatien malli: http://goo.gl/maps/au9DR

Ja se joka oivaltaa tämän edellisen olevan supervanhanaikainen, sillä onhan meillä jo Varova-valot, niin katso, mitä tieliikennelaki sanoo kyseisestä opastimesta. Sitä ei ole, joten sitä ei tarvitse noudattaa..