Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Valetta vai politiikkaa

/ #126 Otso Kivekkään uudet teesit

05.02.2013 10:23

Vihreä kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs, HKL:n johtokunnan tuore puheenjohtaja ja Helsingin Polkupyöräilijöiden primus motor, on raivokkaasti puolustanut Mechelininkadun pyörätiehankkeen yhteydessä kasin ratikan pysäkkien poistamista. Hänen mukaan näin säästyy "useampia minuutteja", mikä sitten onkin hänen mielestään "järkevää". Tämä ajatus löytyy hänen blogistaan (17.1.13). Samaa lähdettä on näilläkin palstoilla tuputettu moneen kertaan.

No niin, nyt pj Kivekäs on julkaissut omassa blogissaan 3.2.13 uudet HKL:n johtamisperiaatteensa ja näkemyksensä ratikkaliikenteen nopeutumisesta. Ja mitä minun vanhat silmäni näkivätkään:
ratikkaliikenteen nopeuttamisen "tärkein keino on vähentää pysäkkien ulkopuolisia pysähdyksiä."

Hetkinen, hetkinen! Tämä sama heppuhan on puolustanut henkeen ja vereen kasilinjan nopeuttamista pysäkkejä poistamalla. Voisiko olla mahdollista, että kerrankin joku poliitikko on tullut järkiinsä ja muuttanut mielensä? Vai onko sittenkin kyse "normaalipolitiikasta", jossa puhutaan yhtä ja tehdään täsmälleen päinvastoin. Ja samalla syödään omat periaatteet, ennen kuin niitä on edes ehditty julkaista.

Kannattaa käydä netissä vertailemassa näitä:
http://otsokivekas.fi/2013/02/tavoitteeni-hkln-johtokunnassa/
http://otsokivekas.fi/2013/01/pyoraily-on-liikennetta/