Pidä huolta frendistä! Loppu nuorten itsemurhille ja syrjäytymiselle!

Pidä huolta frendistä! -Hanke on suunnattu 17- 29- vuotiaille nuorille Vaasan ja Kyrönmaan alueella. Pidä huolta frendistä! On pilottihanke, joka laajennetaan myöhemmin koko Suomeen valtakunnallisen ViaDia -järjestön kautta. Hankkeen taustalla on kolmannen sektorin huoli nuorten kasvavasta pahoinvoinnista, yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisestä ja ennenaikaisista kuolemista huumeisiin tai itsemurhaan. Yksikin menetetty nuori on liikaa!

 Haluamme luoda uuden ja innovatiivisen toiminnan kautta uutta nuorta sosiaalikulttuuria. Perinteinen lähestymistapa nuoriin on virkamieslähtöistä ja tarkoitus on ollut hyvä, mutta tässä projektissa haluamme luoda nuorten omaehtoisen palveluverkoston, joka kytkee nuoret myöhemmin jo olemassa oleviin erilaisiin yhteiskunnan palveluihin ja muihin hankkeisiin. Kohderyhmämme ovat juuri ne nuoret, joita muut palvelut eivät tavoita ja tavoitteemme on yhteiskuntavastuuta kantava nuori, joka toimii itsensä, lähimmäisensä ja yhteisönsä hyväksi pelkän passiivisen Kelan tukien vastaanottamisen sijaan. 

Näin me sen teemme! 

1. Matalan kynnyksen periaatteella toimivan 24/7 päivystävän Frendi –kohtaamispaikan toimintamalliin kehittäminen. Nuorten luottamuksen voittaminen, sosiaallisen median käyttäminen (WhatsApp) ja virastoajan ulkopuolella toimivat ryhmät nuorten ehdoilla. 

2. Tervettä ja haastavaa vapaa-aikaa nuorille ja rakennetaan toisistaan huolehtiva verkosto: vapaaehtoistoiminta kolmannen sektorin järjestöissä ja työharjoittelut yrityksissä.

3.  "Yhden luukun" palvelumalli asiakkaan negatiivisen kierteen katkaisemiseksi, nuoren rinnalla kulkeminen ja solmussa olevien asioiden hoitaminen yhdessä. 

4. Kotiin annetavat sosiaalisen isännöinnin palevelut niille asiakkaille, joilla on toistuvia ongelmia mm. Asumisen,talouden, hoitamattomien psykosomaattisten ongelmien tai päihteidenkäytön suhteen.  

Kolmatta sektoria on usein kutsuttu viranomaistyön tueksi ja nyt Vaasan kaupungille on mahdollisuus hankkeen kautta saada viisi ammattitaitoista ohjaajaa lisää nuorisotyöhön.

Lisätiedot: ViaDia Kyrönmaa ry, Hannu Turunen,  puh. 050 342 4244, 

hannu.turunen@viadia.fi 

Allekirjoita tämä adressi


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Facebook
Pitäisikö seksin myynti kieltää?