Paltamon tuulipuistohankkeet - 52 tuulivoimalaa liikaa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#8

Takiankankaan ja Hukkalansalon tuulivoimahankkeet toisivat vakavaa haittaa ihmisille, eläimille ja maisemalle tuoden arvokkaaseen vaara- ja perinnemaisemaan teollisuusalueen imagon ympäristöhaittoineen!

Raija Ukkola (Oulu, 06.08.2022)

#19

Suunnitteilla oleva tuulivoimala rikkoisi todella rikasta lintu- ja riistakantaa alueella.

Elina Hautala (Puolanka, 06.08.2022)

#21

Kysyiset tuulimyllyt eivät kuulu osmankajärven läheisyyteen.

Pekka Alalauri (Oulu, 06.08.2022)

#30

Ei tarvita enään yhtään luonnonraiskaajaa tänne Kainuuseen 😠

Aila Ollila (Puolanka, 06.08.2022)

#54

Halvempaa elämää.

Jari Moilanen (Puolanka, 07.08.2022)

#66

Järki käteen päättäjät, ei pilata meidän kaunista luontoa. Kannattaa myöskin tutkia haitat ihmisen terveydelle.

Juha Lokkila (Kajaani, 07.08.2022)

#71

Tuulivoimaloita ei missään nimessä tulisi rakentaa Kainuuseen. Ne tuhoavat Kainuun kauniit vaaramaisemat, ja aiheuttavat valtavaa tuhoa metsän monimuotoisuudelle. Niistä kärsii luonto, ihmiset ja eläimet. Meillä on mökki, ja metsää Puolangan kunnan alueella. Lähiympäristöön on suunnitteilla valtava määrä tuulivoimaloita Koirakankaan, Hirvivaara- Murtiovaaran, ja Ukonkankaan tuulivoimahankkeet, sekä muut lähialueelle suunnitelmissa olevat Puolangan kunnan alueellle, ja lähikuntien Paltamon, Vaalan tuulivoimaloiden hankkeet. Ne kaikki tulisi arvioida, ja huomioida yhdessä niiden haittavaikutukset luontoon, ihmisille ja eläimille. SATTUMASÄHKÖN takia Suomen luontoa ei saa tuhota eikä raiskata. Näiden kaikkien kuntien tuulivoimaloiden suunnitelmat ovat ihan järjettömät vain ja ainoastaan kiinteistöverotulojen takia. Eikö ihmisten terveyden, omaisuuden arvon menettämisen, luontokadon, ja haitat eläimille ole kunnille mitään merkitystä? Puhumattakaan sähkönsiirtolinjojen, ja tieverkoston rakentamisen vaikutukset luonnolle, ja veronmaksajille. Sillä veronmaksajathan ne joutuu maksamaan. Yksityiset maanomistajat kärsivät maiden pakkolunastuksista sähkönsiirtolinjojen, ja tieverkoston takia. Ja tämä kaikki siksi, että Ulkomaalaiset Tuulivoimayhtiöt voisivat tehdä bisnestä Suomessa, ja viedä sähköä kalliilla hinnalla Eurooppaan, ja siten kunta saisi kiinteistöverotuloja. Meidän Suomalaisten, ja Suomen luonnon kustannuksella!!!

Sari Brady (Tampere, 07.08.2022)

#74

Löytyy paikkoja joissa ei asutus /vapaa-ajanasuntja vieressä
Kokemusta on myllyjen tuottamasta melysta--raastavaa

Veikko Ukkola (Oulu, 07.08.2022)

#77

Tuulivoima pilaa luonnon ja ei ole ratkaisu mihinkään. Maailma alkaa olla vastaan näitä myllyjä, koska hinnat nousee, asuntojen arvo alenee ja vilkkuvalot sekä myllyt pilaavat maiseman.

Jarmo Uusitalo (Oulu, 07.08.2022)

#91

Tutkikaa myllyjen terveysvaikutukset ja hankkeiden yhteisvaikutukset.

Sanni Lamminen (Kyyjärvi, 07.08.2022)

#95

Meillä on mökki Paltamon kangasjärven rannalla. Tuulimyllyjä suunnitteilla järven vastarannalle, koko järvimaiseman matkalle. Lähin tuulimylly 2 km päähän. Alue kuuluu kainuun hiljaiseen alueeseen, joka menetetään tuulinyllyjen myötä.

Sinikka Seppänen (Oulu, 07.08.2022)

#97

Meillä on loma-asunto Kangasjärven rannalla ja tuulivoimaloita on tulossa järven ympäristö täyteen. Voimalat pilaavat hiljaisen ja kauniin maiseman kokonaan.

Kalle Seppänen (Oulu, 07.08.2022)

#117

Ei ole mitään järkeä lahjoittaa luontoa ja kunnan elinvoimaisuutta ulkomaisille sattumaenergiaa tuottaville yrityksille ja täten menettää omavaraisuus ja huoltovarmuus.

Arto Hilliaho (Törmänmäki, 08.08.2022)

#127

Tuulivoima tuhoaa sinisten vaarojen Kainuun.
Tuulivoima tuhoaa paikallisten asukkaiden terveyden ja elinmahdollisuuden.
Tuulivoima tuhoaa matkailun.
Tuulivoima Tuulivoima tuhoaa meidän ainutlaatuisen luonnon.
Eikö meidän pösilöt päättäjät ymmärrä että näistä tuleva kiinteistövero ei korvaa lähimainkaan tuulivoimaloista aiheutuvia menetyksiä. Satunnainen tuulivoima ei ole ratkaisu energiatuotantoon. Tuulivoiman tuoton vaihtelu on myös syy sähkön hinnan moninkertaistumiseen.
Satunnainen tuulivoima on sähköverkon häirikkö.
Satsaaminen tuulivoimaan on järjetöntä energiapolitiikkaa.

Arto Tolonen (Kajaani+, 08.08.2022)

#135

Kainuun kunnat ovat tulleet kaikki hulluiksi! Ikiaikaiset upeat maisemat pilataan näillä hirviövoimaloilla. Lyhytnäköistä politiikkaa. Kuvitteletteko että voimaloilla houkutellaan uusia asukkaita? Päinvastoin, vanhatkin kaikkoavat!

Solja Holappa (Muhos, 09.08.2022)

#149

Koko kainuuseen ei yhtään tuulivoimalaa ja toiminnassa olevat purettava.Luonto ja eläimet kärsivät.

sakari laakso (somero, 09.08.2022)

#167

Ei missään nimessä näkyvälle paikalle. Siellä on sitä Mettää kyllä minne ne tunkea. Näistä vispilöistä ei jää Kainuuseen mitään, vaan sähkö tungetaan etelään. Kunhan kunnostuksen tai purun aika koittaa, niin joko kunta tai maanomistaja maksaa viulut.

Vesa Malinen (Vuolijoki, 11.08.2022)

#192

Todella toivon, että tuulivoimahanke ei toteudu vakinaisen ja loma-asuntojen läheisyydessä Osmankajärvelle ja sen lähiympäristössä. Alue on paratiisi, missä voi nauttia hiljaisuudesta, luonnonrauhasta. Olen juuri muuttanut takaisin juurilleni Kainuuseen Keski-Suomesta juuri tämän ihanan luonnon, hiljaisuuden, oman mökkini lähelle ja sen myötä myös työpaikan vaihto tapahtui Kainuuseen.

Päivi Tähtinen (Kajaani, 17.08.2022)

#196

Ei mökki maisemaan!

Heikki Alanen (Muhos, 21.08.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…