Kiusaaminen, vainoaminen ja niihin liittyvä uhkaaminen kriminalisoitava

Espoon Sellon murheellinen joukkosurma osoitti järkyttävällä tavalla sen, että lähestysmiskielto ilman kiusaamisen, vainoamisen ja niihin liittyvän uhkaamisen kriminalisoimista ei ole käytännössä ollut toimiva.

Oikeusministeriössä on tekeillä lakipaketti kiusaamisen ja vainoamisen kriminalisoimisesta. Tämä on jo useissa euroopan maissa voimassa. On tärkeää, että kansalaiset osoittavat myös oman kannanottonsa adressin muodossa lakialoitteen tärkeydestä ja kiireellisyydestä.

Pelkkä lain muutos ei yksinään riitä vaan henkilö, joka kiusaa/vainoaa tai uhkailee toisia, olisi saatettava samalla asiantuntevan psykiatrisen avun piiriin. Samoin uhrin tukiverkostoa ja avunsaamista yhteiskunnan taholta tulisi aktiivisesti lisätä ja parantaa.


Tuija Wastinesluoma    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Tuija Wastinesluoma voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…