Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi – vetoomus kaupungin päättäjille

nokkalainen
Vieras

#26 Re: mökkeilijöiden tilan valloittamisesta

10.10.2010 22:57

#25: kivinokka kaikille! - mökkeilijöiden tilan valloittamisesta 

 Tuskin pidät itsekään siitä,että sinun mahdollisen mökisi pihaan tulee töllistelijöitä.Miksi sitten  opettaisit lapsesi siihen? Kivinokassa on muutenkin aika vähän mahdollisuutta yksityisyyteen,joten antaa nyt meidän pitää edes se parin metrin pihanpätkämme.

Tulisko sinulle mieleen mennä tallustelemaan siirtolanpuutarhamökkien pihoille? Kusettamaan lapsiasi tai koiriasi toisen pihalle,niinkuin Kivinokan uimarannalla joskus tapahtuu. Ei tule, koska heillä pihat ovat aidattuja. Kuitenkin heidäm mökkinsä ovat aivan samanlaisella kaupungin maalla kuin kivinokkalaistenkin.

Kyllä vierailijat, ulkoilijat jne. ovat tervetulleita,mutta hauskaa olisi jos ihmisillä olisi käytöstavat ja muistaisivta että se paikka on todella mökkiläisten lomapaikka.

Tuula Turunen
Vieras

#27

11.10.2010 09:18

Kivinokan ulkoilualue ja mökkialue on upea ihmisten ja luonnon yhdessä rakentama alue, jonka ainutlaatuisen lämpimästä ilmapiiristä toivoisin vielä kauan kauan meidän voivan nauttia. Siellä elää vanha ja uusi aika ja kaikki siltä väliltä. Se on vähän niinkuin pieni historiallinen katsaus helsinkiläisten vapaa-aikaan.
tuula tanninen
Vieras

#28 HALOO, KIVINOKAN PUOLESTA EHDOTTOMASTI

27.10.2010 10:34

Olen seurannut näitä keskusteluja mitä käydään kivinokan alueen puolesta tai vastaan. Järkyttyneenä siitä, miksi ei nähdä alueen positiivisia vaikutuksia suureen osaan kansalaisia, joilla on mahdollisuus tulla metrolla luonnonsuojelualueelle, hiljaisuuteen ja vehreyteen. Kävellä siellä rauhassa liikenteen melulta ja nauttia kahvit maijan kahvilassa välillä sekä nähdä kultturellista kauneutta ympärillä ilman sisäänpääsymaksuja. Saada nauttia tästä ympäristöstä kaupungin melulta suojassa. Ja mikä tärkeintä vielä, kesämajan omistajat, saavat pitää majaa henkireikänä elämässään, kun ei ole mahdollisuutta kalliisiin omistusasuntoihin eikä kesämökkeihin. Heille tämä alue on erityisen tärkeä juuri taloudellisista syistä. Mahdollisuus päästä "mökille" hiljentymään ja viettämään vapaa-aikaansa. Päättäjien olisi hyvä kerrankin olla pienituloisten puolella ja nähdä virkistysalueen merkitys ihmisten elämänlaatuun.
Vieras
Vieras

#29 Re: Kivinokan asuinalue

05.11.2010 12:46

#9: asunnon ostaja - Kivinokan asuinalue 

 Jaa, mutta eikös ne asunnot voi laittaa radanvarteen? On nimittäin pikkasen enemmän tilaa siellä kuin Kivinokassa. Luonnonmetsämäisen puiston arvosta katoaa kaupungissa 90%, jos vieressä noköttää kerrostaloja, parkkipaikkoja, jne. Pakko on asukkaiden sitten hankkia lapsilleen luontoelämykset muualta, eli vähintään Keskuspuistosta, Sipoonkorvesta tai Nuuksiosta asti.  

Mika Aaltonen
Vieras

#30 Kivinokka uudelleen kansanpuistoksi

06.11.2010 17:10

Olisi mukavaa että jotain säilytettäisiin.
Paljon hyviä muistoja!!!
Heli Manninen
Vieras

#31 *"#¤%&/*

06.11.2010 17:12


Siis kaikki mukavat lapsuusmuistotko stadista, pitää jyrätä talojen tieltä???
Eikö Itä-Helsinkiä oo jo pilattu tarpeeksi, kun pitää tuonnekin jo taloja tunkea??

Parit Jussit tuollakin tullut oltua ja omia häitäkin on tanssittu siellä kartanossa.

Mökkeilyyn, ulkoiluun ja virkistykseen tuo alue kuuluu!!!
Matti Hoikka
Vieras

#32 Kivis eli Kivinokka

07.11.2010 15:17

Nimi jo sanoo kaiken KIVIS, eli vännetty alkuperäisesta stadin slangiin kuuluvaksi paikan nimeksi ja siitää voi vääntää sanan kiva paikka. Lasten ja aikuisten kesän- ja talvenviettopaikka. Luonto kaunis, vaikka keskusta ihan vieressä. Eiköhän jätetä alue ihan rauhaan rakentamiselta ja annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan.

Lapsuuteni vietin Kiviksessä mökkeillen,uiden, kalastellen ja kavereiden kanssa oleillen. Talvisin käytiin aina Kiviksessä hiihtelemässä, vaikka ei ollut mitään konelatuja, vaan ladut hiihdimme itse auki. Nykyäänkin käyn usein Kiviksessä tavatakseni vanhoja kavereitani ja ihan vaan nauttimassa luonnosta sekä sienestämässä.
U.Korhonen
Vieras

#33 Turistin näkövinkkelistä

15.11.2010 09:07

Matkailijoiden määrä kaupungissamme kasvaa joka vuosi. Turistien jättämät markat hyödyttävät verotulojen kautta koko Helsinkiä. Koska on käynyt viimeisten vuosikymmenien aikana niin että musertavan paljon kaunista rakennuskantaa on revitty uuden "arkkitehtuurin" tieltä emme voi kilpailla sillä saralla Tukholman tai Pietarin kanssa. Kaukaa tänne saapunut turisti ei viitsi kävellä katua ylös ja toista alas saamatta siitä antoisaa elämystä. Luontoelämys voi antaa hänelle sen mitä hän täältä ei muuten saa.
Ajatellaan että Seurasaari olisi aikanaan rakennettu omakotitaloja täyteen. Miljoonat kävijät olisivat jääneet hyvää kokemusta köyhemmiksi. Jos kaikki ulkoilu-alueet rakennetaan Kulosaaren malliin niin on turha toivoa että kävijän kommentti on myönteinen. Tylsä kaupunki ei vedä turisteja vaan hylkii niitä. Sitäkö tahdomme ?
Vanhankaupunginlahden Natura 2000-alue on luontoelämys keskellä kaupunkiamme ja sellaista ei taida löytyä muualta. Kivinokka on erittäin keskeinen osa sitä.

Toivon että puolueiden valtuustoedustajat esittävät kantansa näillä sivustoilla tästä erittäin tärkeästä asiasta.
Ex-mökkiläinen
Vieras

#34 Valtuustoedustajien kannat esiin!

30.11.2010 22:26

Kivinokka kaikkine ympäröivine alueineen on harvinaisuus. Samana päivänä voit tutustua luontoon, historiaan, taiteeseen, kaikennäköisiin ihaniin pikkumökkeihin ja jos sää sallii voit vielä käydä uimassakin. Tässä vain muutama syy käydä Kivinokassa.
Mökkiläisellä on näiden lisäksi mitä moninaisimpia syitä viettää kesää Kivinokassa.
Ei olla kateellisia niille, joilla on mökki alueella vaan pidetään huolta, että Kivinokka säilyy nykyisessä käyttömuodossaan meille kaikille, jopa turisteille.
Tulevina vuosina alueelle voisi rakentaa paljon lisääkin mökkejä. Hyvien kulkuyhteyksien päässä oleva mökki on ekologisesti kestävää mökkeilyä.
Kivinokka pitää säilyttää tuleville sukupolville, joka toivottavasti osaa arvostaa sitä vielä meitäkin enemmän.
Harri Eerikäinen
Vieras

#35 Re: Helsinkiläisten henkireikä

03.12.2010 08:12

#24: Anneli Laitinen - Helsinkiläisten henkireikä 

 Voidaan kuunnella vaikka jo näin eduskuntavaalien alla. Tulen puolustamaan Kivinokan alueen säilyttämistä nykyisessä käytössään parhaan kykyni mukaan. http://www.facebook.com/home.php?#!/EerikainenMuutos2011

Matti
Vieras

#36 Makkaratalolla maailmanmaineeseen

04.12.2010 11:36

Tässä otettiin kantaa Helsingin kaupunkikuvasta turistin silmin. Toteamus oli lähellä oikeaa ja syykin on selvä. Tosin harva oivaltaa sen koska asiasta vaietaan kaikilla foorumeilla. Kuvanveistäjä Väinö Aaltonen on sanonut: " Minun uskontoni on kauneus".

Kun ihmisellä on kaunis ja rauhoittava elinympäristö hänenkin elämästään tulee sisäisesti kauniimpi. Ahdas ja slummimainen elinympäristö vetää ihmistä alaspäin ja silloin tarvitaan lisää poliisinvirkoja ja terapeutteja tukemaan yhteiskunnan kortti- taloa. Kustannukset kaikilla tasoilla ovat kovat. Onko meillä siihenkin resursseja ?
Rähmälläänolo liiketaloudellisten toimijoiden edessä ei suosi yhteistä hyvää. Se lienee todettu jo moneen kertaan alkaen pankkisektorista. Mistä löytyy se puolue joka ajaa tasapuolisen hyvän asiaa eikä vain puhu siitä ?

Nykyään puhutaan valtiollisesta profiloitumisesta. Se on tärkeä näkökohta. Mielikuvat Sveitsistä ja Somaliasta tai Afganistanista ohjaavat matkailijoiden valintoja. Vielä tärkeämpää on, jos tällainen profiili on luotu, että se on tosi. Valheet eivät kanna kauas. Toivon että Suomella ja Helsingillä sen pääkaupunkina on kaunis profiili.

Vanhankaupunginlahden profiili on vielä kaunis ja siitä voi tulla ulkoilun ja vapaa-ajan vieton kannalta maailmanmaineeseen kantava elementti Helsingille.
Makkaratalon tai musiikkitalon siivet eivät kanna niin pitkälle.

Rehtinä kansalaisena kannatan Kivinokan ulkoilualueen suojelua !


jaana ja kride, krista ja sebastian
Vieras

#37 kivinokka edelleen kaikkien kansalaisten yhteiseen käyttöön !!

12.12.2010 19:46

Juu...ei saa tärvellä ihanaa kivinokan aluetta kalliiden rivitalojen takia ::::Buuu, Lapsien kanssa ollaan vietetty vuosikymmen ihanalla
uimarannalla ihanien ystävien kanssa juhannusjuhlissa ja toivon että ihana perinne jatkuu myös lapsenlapsien kanssa!!!!
Elämänlaadun puolesta
Vieras

#38 Neronleimaus !

01.02.2011 12:05

Katsoin Ylen Teemalta 28.1 ohjelman nimeltä Suojele minua. Siinä mm. nostettiin esiin Kivinokkaongelmatiikkaa. Toisaalta kaupunki haluaa lisää veronmaksajia, rakennusliikkeet työprojekteja ja tavalliset kaupunkilaiset vihreää olohuonetta
yhä rakennustiiviimmäksi käyvässä Helsingissä.

Jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan tulisi rakentaa lisää taloja tai teemapuistoja...

Olemme unohtaneet ehkä tärkeimmän: ihmisen. Lyhyt muutaman vuosikymmenen mittaiseen elämänkaareen tulisi sisältyä muutakin kuin koulua, opiskelua ja työntekoa ja niiden mukanaan tuomaa rasitusta. Varsinkin kun eläkeikääkin ollaan nostamassa lähemmäs 70-vuoden rajaa. Nuori vanheneva ihminen toivoo varmasti että läheltä löytyy vihreä ja luonnonläheinen paikka jossa voi liikkua ja rentoutua vaikka koko päivän. Näin saatu lepo antaa voimia jatkaa haasteiden kanssa painiskelua.

Teema-ohjelmassa esiintynyt arkkitehti Tuomas Toivonen esitti nerokkaan ratkaisun Kivinokka-asiaan. Se oli ainakin minulle, ja varmasti muillekin todellinen ahaa-elämys.

Jos kesämaja-alue rakennettaisiin täyteen taloja se tärvelisi jo kaksi suojeltua aluetta: siirtolapuutarhan ja kartanoalueen. Sen lisäksi arvometsäksi merkitty koskematon metsikkö menetettäisiin. Jatkona tälle kävisi samoin Vanhankaupungin lintusuojelualueen suojavyöhykkeelle. Tällä kohdin tultaisiin tekemisiin Suomen valtion allekirjoittaman Ramsarin sopimuksen soveltamisehtojen kanssa.

Toivosen ehdotus metroasemien välisen alueen tiivisrakentamiseen on nerokas. Kansirakenne mahdollistaisi kokonaan uudenlaisen ja ajan mittaan kaikkia tyydyttävän vaihtoehdon ainutlaatuisen viherolohuoneen menettämisen sijaan. Tällainen toteutus antaisi Aaltomaista nostetta koko Helsinki-imagolle.

Asia vaatinee perinpohjaista paneutumista niin kaupunkisuunnitteluviraston kuin helsinkiläistenkin taholta. Kivinokan pinnanmuodostus siirtlohkareineen on 10 000 vuotta vanhaa vielä nähtävissä olevaa historiaa. Ikimetsä on kasvanut paikalla siitä lähtien ja kesämajakulttuurikin alkaa olla satavuotias. Näiden tekijöiden arvo on mittaamaton. Toivon ettei sitä sählätä pilalle. Kaupunki ei saa olla pelkkä asumistehdas. Elämällä on muutakin arvoa.



Reijo Enqvist
Vieras

#39 Kivinokan puolesta

17.02.2011 18:09

On tärkeää, että kaupungissa on Kivinokan kaltaisia keitaita.

Vieras

#40

12.06.2011 09:19

Kivinokkaa ei todellakaan pitäisi muuttaa nykyisestään mihinkään suuntaan! Tällaiset rentoutumispaikat ovat täällä päin muutenkin lähes olemattomissa!

Vieras

#41

12.06.2011 10:51

ehdottomasti säilytettävä ennallaan ja suojelualueeksi

Vieras

#42

12.06.2011 12:18

IHANA JA LUONNONLÄHEINEN KIVINOKKA ON SÄILYTETTÄVÄ!!!!
Ulkoilualueen jatkuva kävijä

#43

13.06.2011 21:06

Ollaanko nyt tyhmyyksissä ja rahan ahneudessa tekemässä suoranaista ympäristörikosta. Miettikää, jos tämä ainutlaatuinen, historiallinen virkistysalue nyt menetetään, se menetetään ikuisesti. Virhettä ei jälkikäteen pystytä korjaamaan. HEI HALOO, JÄRKI KÄTEEN!

Vieras

#44

06.07.2011 15:26

Tärkeä asia. Ja myös tämä adressi on tärkeä: Pelastakaa Vartiosaari!
http://www.adressit.com/pelasta_vartiosaari

Vieras

#45

13.08.2011 22:36

Today I had a visit to this great place by chance. I am deeply impressed by its beautiful scenery.These lovely cottages and heavenly greenland are very hard to find in my homeland and even all over the world. In this modern and fast-developing world, we should pay more attention to our environment protection. I really hope such kind of uncultivated places can be protected for good.

Visitor from China

Vieras

#46

23.08.2011 21:53

Tänään retkeilimme ensi kertaa Kivinokassa. Juuri tällaista ei olla nähty missään vaikka maailmalla ollaan matkusteltu. Uniikki paikka, kaunis luonto, hyvinhoidettuja sieviä mökkejä. Helsingin silhuetti näkyi kauniina uimarantaan. Olisipa vielä kahvio ollut auki.. no ensi kesänä sitten.

Vieras

#47

23.08.2011 22:07

Onkohan missään muualla aivan pääkaupungin alueella mitään vastaavaa missä hienoista uimarannoista ja luontopoluista, rikkaasta kasvillisuudesta ja eri eläinlajeista voi nauttia ihan "jokamiehen oikeudella". Tätä Kivinokkaa kelpaisi kyllä japanilaisturisteille esitellä. Ja muillekin

Vieras

#48

25.08.2011 15:56

kivinokka on henkireikämme, älkää tuhotko sitä!

Vieras

#49

02.10.2011 12:11

pitää säilyttää. ulkoilu että virkistys alueena.ehdottomasti.

Vieras

#50

22.11.2011 23:23

Para Laura