EU:N PERUSTUSLAKI ON HYLÄTTÄVÄ!

Vetoomus Eduskunnalle: JO RIITTÄÄ EU-KOMENTO! EU:N PERUSTUSLAKI ON HYLÄTTÄVÄ!

Vaihtoehto EU:lle Tiedotuskeskus keräsi tätä ennen adressia kansanäänestyksen järjestämiseksi EU:n perustuslaista. Vetoomus ei tuottanut tulosta. Nyt vaadimme yksinkertaisesti perustuslain hylkäämistä.Perusteluina esitämme seuraavaa:

1. Perustuslakiin on kirjattu sen ja sen perustalta luotujen lakien ja määräysten ensisijaisuus omiin lakeihimme, jopa perustuslakiimme verrattuna.

2. Kriisinhallinnan varjolla käynnistetään EU:n yhteinen puolustusvoimien luominen, joka jo kriisinhallintavaiheessa saattaa toimia ilman YK:n antamaa valtakirjaa.Samalla komission puheenjohtajan(EU:n presidentin) ja ulko-turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta vastaavien asemaa vahvistetaan ja entistä enemmän päätöksiä näissä asioissa tehdään ylikansallisella EU-tasolla.

3. EU:n perustuslaki tukeutuu pelottavasti vanhakantaiseen asevaraiseen turvallisuusajatteluun ja mm.vaatii jäseniään kasvattamaan puolustusmenojaan.

4. Demokratiaan kuuluvat erilaiset valinnat. EU:n suunnasta ei käydä todellista keskustelua. EU:lla ei tunnu olevan kuin yksi suunta - kohti liittovaltiota. Euroopan unioni on suuri harmonisointiprojekti. Se pakottaa kansalliset parlamentit hyväksymään asetuksia ja direktiivejä, jotka eivät ota huomioon maiden erilaisia olosuhteita.

5. Ihmiset kokevat - oikeutetusti - EU:n byrokraattisena ja etäisenä, johon heillä ei ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa. On korkea aika kansalaisten sanoa sanansa!
Facebook
Tuleeko korkeakoulutuksen olla maksutonta?