Stop koirien myrkyttämiselle! - jyrsijämyrkkyjen myynnin rajoitus

Kommentoitu viesti

Elina Noppari
Adressin tekijä

#12 Re: Re: Outoa

25.02.2013 13:18

#9: Santeri - Re: Outoa

Hei,

minkään koiran kuolema ei tietenkään ole vähäpätöinen asia. Jos haluatte tuoda tänne kommenttiketjuun muiden koirien tietoja, joiden on käynyt samoin, tehkää niin ihmeessä. Linkki Tuiskun tietoihin on suurelta osin mukana siksi, että tarkoitus on osoittaa, että kyse on oikeasta koirasta.

Siinä vaiheessa jos mahdollinen tekijä saataisiin kiinni, eroa koulutetun ja kotikoiran välille kuitenkin syntyy, sillä koulutetun koiran vakuutusarvo voi nousta useisiin tuhansiin euroihin. Sikäli tekijän kannalta voi olla suurikin ero, mikä koira hänen myrkkysyöttinsä sattuu syömään.

Vastaukset

Suvi

#64 Re: Re: Re: Outoa

2013-03-25 00:58:33

#12: Elina Noppari - Re: Re: Outoa

Eikös taannoin ollut Koiramme-lehdessä juttu Suomenpystykorvasta, jonka oli (muistaakseni) toinen koira tappanut. Tämän oli rotujärjestö arvioinut jalostusarvon ja muiden meriittien perusteella 10 000 euron arvoiseksi. Lisäksi mahdollisesti kiinnijäävä myrkyttäjä voisi joutua korvaamaan koiran arvon lisäksi koiran omistajalle henkisistä kärsimyksistä, kuten Helsingin koirapuiston tapauksessa, jossa koira tappoi koiran, omistaja sai 5000 euroa (?) korvausta henkisistä kärsimyksistä. Kai siitä eläinsuojelurikoksesta (vai mihin kategoriaan myrkytys sitten kuuluukaan) saisi vielä sakkoa ja ehdollista päälle. (Unohtamatta tietenkään varmasti reilusti yli tuhannen euron eläinlääkärikuluja, jotka myrkytys on koiranomistajalle aiheuttanut, jotka myrkyttäjä myös joutuisi korvaamaan, jos asia oikeuteen joskus menisi.) Kohtuusumman joutuisi koiravihastaan maksamaan...