Kannanotto koskien Loviisan kaupungin uutta rakennusjärjestystä

Kommentoitu viesti

hevostelija

#6 valittakaa ympäristöministeriölle

03.03.2013 16:45

Sehän on sitten ympäristönsuojelu - ja eläinsuojeluihmisten asia tarkistaa miten tilaa käytetään, mutta jos hevosenomistajalla on käytössään edes tuo 2ha, niin antaa se mahdollisuuksia sijoittaa tarhat ja tallin siten, että hevoset ei seiso ihan naapurin kuusiaidassa kiinni. Kaikilla naapureilla ei tietenkään ole tätä asiaa mitään vastaan. Porvoossa muistaakseni asia ratkaistiin myös niin, että oli riittävää jos hevosenomistajalla oli osoittaa esim. vuokrattua laidunmaata kesälaitumena niin että 2 ha täyttyi.
Mielestäni tässä ollaan nyt tekemässä kärpäsestä härkänen, on paljon tähdellisempiäkin asioita vastustaa adressein kuin tällaista jossa itseasiassa vain noudatetaan ympäristöviranomaisten suosituksia. oikea valitusosoite olisi siis ympäristöministeriö eikä yksittäinen kunta.
ja tuskinapa Loviisan kilpailukyky on muutamista hevostalleista tai hevosharrasajista kiinni. Kyllähän isot tallit työllistävät, yhteiskunnalista hyötyä siitä ei välttämättä ole, jos pimeää palkkaa maksaa ja veroja kiertää, mutta käsittääkseni tässä on kuitenkin kyse muutamien hevosten talleista, kun ihmiset välttämättä haluavat hevosensa omalle pihalle vaikkei oikeanlaisia olosuhteita olisikaan. Voihan ne hevoset olla vuokratallissakin.

Vastaukset

ympäristöministeriö in my ass

#7 Re: valittakaa ympäristöministeriölle

2013-03-03 18:20:15

#6: hevostelija - valittakaa ympäristöministeriölle 

 Ei se ole kenenkään asia tarkistaa, miten tilaa käytetään. Sen saa käyttää miten haluaa. Nykyinen ehdotus ainoastaan vaatii, että tulee olla 2ha maata. Se ei vaadi, että se tulee käyttää hevosen tilaksi. Ja SE on tämän ehdotuksen järjettömyys. Jos sillä haetaan hevosen etua, se ei sitä takaa.

Minimitapauksessa, jossa rakennetaan 2ha kokoiselle alueelle yhdelle hevoselle pihattorakennus aitauksineen, jossa hevosella on tuo 2h tilaa käytettävissä, on todellakin erittäin riittävä ja enemmänkin. Jos joku väittää, että vähempi ei riitä, on sama kuin väittäisi että ihmiset eivät voi asua kerrostalossa vaan tarvitsevat kartanon ollakseen onnellisia. Suositukset ovat suosituksia, joilla ohjataan tekemään hevosen elinympäristö kympin arvoiseksi paikaksi elää. Laki ei voi olla yhtä tiukka. Kyllä peruskoulukin katsotaan suoritetuksi, vaikka ei joka aineesta saakkaan kiitettävää arvosanaa.

Pienten hevostallien suora työllistävä vaikutus on varmastikin olematon, ne ovat kotitalleja. Tonttien ja maan arvo on hevosenpitoon kuitenkin kohtuuttoman kallista esim. pääkaupunkiseudulla harrastusmielessä. Ne ihmiset, jotka haluavat harrastaa hevosia (ja näitähän riittää joka vuosi enemmän) pyrkivät muuttamaan alueelle, jossa se on mahdollista. Ja käyvät töissä jossain muualla kuin siinä tallissansa. Jos Loviisaan saadaan muuttamaan lisää työssäkäyviä hevosenharrastajia muilta paikkakunnilta, etenkin tuonne kuolevalle Loviisan maaseudulle, niin eikö se juuri lisää Loviisan verotuloja. Se myös nostaa Loviisan asukaslukua, eikö?

Väittämällä kaikkien suurien tallien kiertävän veroja ja harjoittavan vain harmaata taloutta, paljastat vain että et parempiakaan kortteja osaa pöytään lyödä. Väität vain mustamaalaamisen ilosta hevosalan ammattilaisia veronkiertäjiksi ilman mitään todellisuuspohjaa. Jos et kestä katsella hevosia, mutta kaupunkiin.