SUOMALAISEN MUOTOILUN TULEVAISUUS - MUOTOILUINSTITUUTIN ALASAJO?

Kommentoitu viesti


Vieras

#19

04.04.2013 16:27

Suomen kokoiseen maahan riittää yksi muotoilua ja akateemista tutkmimusta tarjoava muotoilukorkeakoulu. En ymmärrä muotoilijana, miksi maassa pitää olla useita keskenään kilpailevia muotoilukoulua sekä opetukseltaan laadullisesti epätasainen AMK verkosto. Sekä Aalto-yliopiston maisterina ja medianomi AMK:na uskallan väittää, että Aalto on ainoa opinahjo muotoilun saralla, jossa yrityselämän tarpeita vastaava monialaisuus (design, tekniikka ja talous) toteutuu konkreettisesti. Tästä syystä en kirjoita.

Vastaukset

Aalto-yliopiston maisteri, ex-Muotsikkalainen

#20 Re:

2013-04-04 17:42:38

#19: -

Koulutustarjonnassa pitää olla monipuolisuutta, yksi korkeakoulu ei palvele kenenkään tarpeita. Aalto-yliopiston maisterina uskallan väittää että myös Aalto-yliopiston sisällä opetuksen laatu on erittäin epätasaista. Näin on varmasti myös monen muun koulun kohdalla. Näenkin Aalto-yliopiston arvon juuri monialaisuudessa, mutta pitää huomioida samanlaista yhteistyötä on kuitenkin toteutunut jo vuosia ennen Aalto-yliopiston perustamista monen AMK:n sisällä (kuten juuri LAMK).
Lahden Muotoiluinstituutti on aikanaan perustettu yrityselämän tarpeita vastaavaa monialaisuutta varten. Muotoiluinstituutin jokaisen koulutusohjelman sisällä opiskellaan jokaista suuntautumisvaihtoehtoa hieman. Kannattaa tutustua Bauhaus -koulun konstruktiiviseen opetussuunnitelmaan, johon pohjautuu myös nykyinen Muotoiluinstituutin opetussuunnitelma.