Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#6612 Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

05.04.2013 15:58

#6610: oraakkeli, se oikea - Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

"Laki on täysin sama kaikille aikuisille."

Juupa juu, samoin "erirotuisten" liitot kieltäneissä osavaltioissa laki oli täysin sama kaikille aikuisille. Kaikki aikuiset olivat lähtökohtaisesti täysin samalla viivalla, koska kaikilla oli halutessaan mahdollisuus avioitua "samanrotuisen" kanssa ja kaikkia koskivat yhteisesti kiellot "erirotuisiin" sotkeutumisesta.

Joillekin white power -aatteen kannattajille "roturajojen" avaaminen johti avioliittoinstituution alasajoon ja sitä myöten kaikkien haitaksi.

"Sukupuolineutraali avioliittolaki asettaa kolmi-ja neliapilaperheet eriarvoiseen asemaan Suomessa."

Hieman erikoinen rinnastus, kun kolmi- ja neliapilaperheillä tarkoitetaan nais- tai miesparin sekä heidän lapsensa sekä hedelmöittämiseen lahjan antaneen henkilön kokonaisuutta, joissa on siis yksi kahden samaa sukupuolta olevien parisuhde, joilla ei puolestaan ole mitään parisuhde- tai aviointressiä kolmatta osapuolta kohtaan.

Jos sen sijaan olet huolissasi näiden perheiden juridisen aseman parantamisesta, niin isyysolettaman modifioimisesta ja sen ulottamisesta rekisteröityihin parisuhteisiin on hyvä aloittaa (jos et suoraan vaan hyppää tasa-arvoiseen avioliittosääntelyyn).

"Se asettaa muutkin perhemuodot, joissa "perhe" käsittää samaan ruokakuntaan syystä tai toisesta kuuluvia ihmisiä- eriarvoiseen asemaan suhteessa heihin, jotka avioliiton voivat solmia."

Aika onnetonta, että koetat perustella huonon oikeustilan jatkamisen sillä, että eriasteista surkeutta löytyy yhteiskunnan muissakin aspekteissa: sinun ratkaisusi mielestäsi selvästi huonoon ja epätasa-arvoiseen tilanteeseen on kieltää edistysaskeleet ihan jokaiselta.

Minulla ei ole mitään erityistä biiffiä esimerkiksi moniavioisuutta vastaan. Koska asian edistymisestä on tällä havaa aivan mahdotonta edes keskustella, voidaan keskittyä edes parisuhdelainsäädännön kehittämiseen. Melkeinhän maalissa ollaankin jo: rekisteröidyllä parisuhteella suomalainen yhteiskunta tunnusti samaa sukupuolta olevien liitot päteviksi ja suojan arvoisiksi parisuhteiksi, ja nyt tarvitaan enää pieni ponnistus, ettei heitä jatkossa luokitella heteropareihin nähden b-luokan kansalaisiksi.

 

Vastaukset

oraakkeli

#6618 Re: Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

2013-04-05 16:29:05

#6612: - Re: Re: Re: Enimmäkseen sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan

Jaksan ja ehdin nyt vain lyhyesti vastaamalla todeta, että ihmisroduilla vertailusi on kummallinen.

Paradigma on pysynyt samana seka-avioliittojen hyväksymisen jälkeen: puolison rodusta riippumatta avioliitto koostuu yhdestä miehestä ja yhdestä naisesta. Näin ollen perheeseen syntyvät lapset ovat isien ja äitien lapsia.

Sukupuolineutraali avioliittolaki sen sijaan mahdollistaisi hyppäyksen aivan toisenlaiseen paradigmaan.

Eihän tällainen itsessään olisi niin hirvittävä asia, jos ja kun millään ei enää olisi mitään väliä;)

 

Pintapuolisesti katsottuna tilanne näyttäytyy kenties samanlaisena; yhtä tunteikkaana, tasa-arvoa peräänkuuluttavana ja poliittisesti herkulliselta.