Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Kommentoitu viesti


Vieras

#11

06.04.2013 20:16

Ensinnäkin totean, että adressi on erittäin maltillisesti laadittu: ”kaikkien osapuolien oikeusturvan vuoksi”. Voiko sen paremmin sanoa? Ei pitäisi kenelläkään olla aihetta tunnekuohuihin tai ihmisten leimaamiseen tai karsinoimiseen. Mielestäni ainoa oikea motiivi tämän adressin kanssa on toimia omantunnon mukaan. Näin silloin, jos allekirjoittaa (nimellä tai ilman), ja myös silloin, jos jättää allekirjoittamatta.

Ja toiseksi: vetoan, että tutkinta laajennetaan meidän lempääläisten lisäksi seuraavasti:

1. SRK:n pariin johtomieheen epäiltynä ns. hengellisen johtoaseman ja organisaation antaman johtoaseman väärinkäyttämisestä uhria kohtaan. On olemassa epäily, että heidän toimintansa tuella orailla ollut kiusaamisen loppuminen keväällä 2012 puhallettiin uudestaan liekkeihin. Samoin on olemassa vahva epäily siitä, että ainakin toinen heistä on julkisesti harjoittanut hengellistä väkivaltaa kahta uhrin puolustajaa kohtaan. Myös näiden uhrin puolustajien kunnianloukkauksesta on selkeitä viitteitä.

2. Kahteen kristillisyydemme piirissä toimivaan lääkäriin, jotka uhria eivät koskaan ole hoitaneet, mutta siitä huolimatta antaneet uhrista törkeän ja paikkansa pitämättömän vainoharhaisuus (paranoia) –diagnoosin. Tätä diagnoosia on laajasti kristillisyytemme piirissä levitetty, kun on puolustettu kiusaamisesta epäiltyjen tekoja ja kun on mitätöity uhrin puolustautuminen.

Toivon ja rukoilen, että tämän järkyttävän tapauksen opettamana kristillisyydessämme lopetetaan kaikenlainen hengellisen vallan käyttö, selkien takana viime aikoina siellä täällä tapahtuneet venkoilut ja keskuudessamme tapahtuneissa vaikeissa tilanteissa totuuden kiertäminen joko antitotuudella tai kiertoilmaisuilla ja siirrytään sääntöjemme mukaiseen toimintaan: ”… tarkoituksena on herättää ja elvyttää kristillistä uskonelämää sekä yleensä edistää kristillissiveellisten elämäntapojen, kansanraittiuden ja isänmaallisen mielen vakiinnuttamista kansan keskuudessa.”

Simo Saarimaa
varatoimitusjohtaja
Lempäälä

Vastaukset

tulen kestävä

#12 Re:

2013-04-06 22:38:54

#11: -

Mikäli en olisi allekirjoittanut tätä adressia kun näin sen täällä niin olisin tehnyt vastoin sitä miten omatuntoni neuvoi. Asiasta en tiedä muuta kuin sen mitä kummankin osapuolen kertomukset on olleet julkisuudessa. Se oli minulle riittävä näyttö siitä että tutkimusta pitää jatkaa totuuden nimissä. Se mitä on asiasta kerrrottu jättää epäilyksen koko Lempäälän ry:n päälle, en voi luottaa heihin keneenkään, ja en ole ainoa näin ajatteleva, lähipiirissäni on useita samoinajattelevia. Ei varmasti ole kenenkään etu jättää tutkimatta näin vakava asia ja tämä Simon kirjoitus rohkaiskoon jokaista kuuntelemaan omaatuntoaan, ja ellei rohkene muuta niin ainakin voi rukoilla jokaiselle asianomaiselle viisautta, rehellisyyttä ja ennenkaikkea totuuden hengen mukaan toimimista. Nämä ristiriidat on ihmisten aiheuttamia, on väärin ajatella että Jumalan tahto on jättää asia näin, ja vaikka tätä ei viranomaiset tutkisikaan enää niin totuus kuitenkin on ainoa muuttumaton ja pysyy.