Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Kommentoitu viesti

Rivijäsen.

#17 Rakkauden neuvo!

07.04.2013 08:27

Haluan rakkaudella sanoa teille kaikille sydämestään uskoville sisarille ja veljille tämän, ettei kannata lähtee kaikkeen mukaan, mitä julkisuudessa meistä uskovaisista panetellaan. Uskon, että monet ovat kirjoittaneet adressin tietämättä sen kummemmin tämän Lempäälän tapauksen taustoista. Itse Lempääläisenä tiedän tilanteen varsin hyvin ja se kaikki, mitä tästä tapauksesta on julkisuudessa puhuttu, ei vastaa aina täysin todellisuutta. Tässä tilanteessa on tainnut kärpäsestä tulla härkänen. Ja mua ihmetyttää sangen suuresti se, miksi tähänkin halutaan olla vetämässä SRK mukaan. Ihan, kuin se olisi joku meidän vanhoillislestadiolaisten eräänlainen Paavin istuin. On totta, että Lempäälässä on tapahtunut vääryyttä, mutta eiköhän sitä tapahdu valitettavasti kaikkialla, missä on ihmisiä. Me ollaan kaksiosaisia. Haluamme olla korjaamassa vikoja ja erheitä evankeliumilla. Mutta että lähtee median kautta hakemaan itselleen oikeutta, ollaan ja pahasti hakoteillä :(. Rukoilen tälle "kiusatulle" oikeanlaista ymmärrystä. En halua olla tuomitsemassa häntä epäuskoiseksi, mutta sen verran voin sanoa, että hän ei ole lähtenyt hakemaan itselleen oikeutta Kristuksen mielellä. Toivon runsasta siunausta tälle kiusatulle ja toivon, että oikeus löytyy muuta kautta, kuin tämän ajan virkakoneiston kautta. Tottakai, jos on tapahtunut lakiin kirjoitettuja rikoksia, niin niistä on kärsittävä niille määrätty rangaistus. Itse kuitenkin vähääkään asiaa paremmin tietävänä tiedän,että tässä tapauksessa ei niin ole käynyt. Tai jos onkin, niin sille asetettu rangaistus on niin pieni, ettei siihen kannata tuhlata yhtään verorahojamme. Nimittäin rangaistus voi olla korkeintaan vain huomautus.

Vastaukset

Isä

#19 Re: Rakkauden neuvo!

2013-04-07 09:35:17

#17: Rivijäsen. - Rakkauden neuvo!

Tässä on nimenomaan kyse ennakkotapauksesta siinä, minkälainen toiminta on laillista uskonnollisissa liikkeissä. Vaikka rangaistus olisi "vain" huomautus, minusta tutkinta pitäisi ehdottomasti suorittaa loppuun. Sillä olisi hurja merkitys siihen, miten esimerkiksi vanhoillislestadiolaisuudessakin jatkossa asioita hoidetaan.

epäreilua puskahuutoa!

#21 Re: Rakkauden neuvo!

2013-04-07 10:35:05

#17: Rivijäsen. - Rakkauden neuvo!

Uskon enemmän Simo Saarimaata kuin sinua, hän tietää tapauksesta ja kertoo sen omalla nimellä, sinä vihjaat tietäväsi mutta et omalla nimelläsi. Tällä tavallasi vihjailla yrität anonyyminä mitätöidä ja mustamaalata nimellä esiintyvän henkilön kannanoton, ei ole reilua. Oletko yksi niitä kiusaajia vai haluatko puolustaa jotain lähipiiristäsi, mikä on motiivisi? Jos kommentoi kyseistä asiaa tietoperusteella niin silloin pitää olla valmis esiintymään omalla nimellä rehdisti, onko liikaa vaadittu? Ellei tähän ole rohkeutta niin silloin parempi olla hiljaa. Yleisellä tasolla kommentointi on eri asia koska se on silloin mielipiteen esittämistä ilman faktoja.

H.H.

#72 Re: Rakkauden neuvo!

2013-04-10 12:01:28

#17: Rivijäsen. - Rakkauden neuvo!

Minusta tässä onkin taas yksi osoitus siitä, että rangaistus on liian lievä.

Rangaistavaksi olisi saatava myös kaikki tällaiset "yksityiset oikeusjärjestykset", jotka ottavat oikeudekseen yleisen oikeusjärjestyksen vastaisen yksilön oikeusturvan kumoamisen jonkin ryhmän sisäisessä toiminnassa.

Sellaisella käytännöllä ryhmä antaa johdolleen valtuudet vallankäyttöön, jota ei rajoita mikään - siis mielivaltaan.

Vallankäytöllä taytyy aina olla rajat, niiden täytyy olla lailliset, taata oikeusturva jokaiselle, ilman poikkeuksia, ja rajojen täytyy estää kaikki pyrkimykset nostaa ketään laillisuuskontrollin yläpuolelle.