Pakilan siirtolapuutarhan lisärakentaminen on estettävä

Kommentoitu viesti

Pasilalainen

#78 Re: Re: Re: Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

08.04.2013 12:25

#76: - Re: Re: Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

Kuten joku mainitsikin, nykyiset mökit ovat jatkuvassa kierrossa, niin kuin mitkä hyvänsä halutut ostokohteet Helsingissä, ja paras konsti metsästää omaa mökkiä on laittaa ilmoitus siirtolapuutarhojen ilmoitustauluille. Jos mökkiin on varaa, sellaisen saa luultavasti ostetuksi kesän mittaan.

Uusia tontteja ei käsittääkseni jaeta sosiaalisin perustein, vähävaraisille perheille, niin kuin aikoinaan. Vai onko kukaan huomannut tällaisesta mainintaa missään kaupunkisuunnitteluviraston kaavailuissa? Kaupunginvaltuuston asettaman Siirtolapuutarha- ja kesämajatyöryhmän raportissa vuodelta 2009 todettiin, että siirtolapuutarhoja pitäisi kehittää avoimempaan suuntaan, jotta eivät jää vain pienen piirin käyttöön. Oman mökin hankkiminen kun on iso taloudellinen satsaus. Nähdäkseni minkäänlaista avausta tähän suuntaan ei ole tehty.

Jos kaupunki seuloisi alueeltaan vaikkapa huonosti rakennettuja, maisemaa pilaavia, vajaakäyttöisiä ja heikosti työllistäviä teollisuuskiinteistöjä parkkipaikkoineen ja lastausalueineen ja purkaisi niitä uusien siirtolapuutarha-alueiden tieltä, uskon, että suurin osa helsinkiläisistä osoittaisi suosiotaan seisten.

Tai ehkäpä osa uusien asuntokaupunginosien maa-alasta voitaisiin kaavoittaa paikallisiksi piensiirtolapuutarhoiksi? Ehdotan Keski-Pasilaa. Sekä itä- ja länsipasilalaiset että tulevat keskipasilalaiset hurraisivat. Ja joukkoliikenneyhteydet olisivat sata kertaa paremmat kuin Itä-Pakilassa, joka on yhden bussilinjan varassa.

Kaupunkilaisten, myös vähävaraisten, hyvinvoinnille elintärkeiden viher-ja virkistysalueiden ja kulttuurimaisemien pilkkominen ja siirtäminen muutamien hyvävaraisten yksityiskäyttöön vapaa-ajan mökkitonteiksi ei ole hyväksyttävää.

Vastaukset


Vieras

#79 Re: Re: Re: Re: Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

2013-04-08 12:42:38

#78: Pasilalainen - Re: Re: Re: Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

Toki kaupunki voi myös ottaa Pakilan siirtolapuutarhan haltuunsa ja rakentaa omakotitaloja.