Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#8696 Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

10.04.2013 16:11

#8692: - Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Avioliittoa ei voida muuttaa tekemättä väkivaltaa avioliiton originaalin määrittelymuodon koskemattomuudelle ja vahingoittamatta avioliiton alkuperäisen olemuksen merkitystä.

"Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. (Eph 5:24)"

"Kummallakin puolisolla on oikeus itse päättää osallistumisestaan ansiotyöhön sekä yhteiskunnalliseen ja muuhun toimintaan perheen ulkopuolella (Avioliittolain 2.2 §)."

Onko aviomiehellä oikeus kieltää vaimoltaan osallistuminen perheen ulkopuolisiin aktiviteetteihin? Jos on, niin Suomen avioliittolaki tekee väkivaltaa avioliiton originaalin määrittelymuodon koskemattomuudelle.

"Mutta minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin." (Matt 19:9)

Kun avioliittolain 2 luvussa luetellut avioliiton esteet eivät mainitse aikaisempaa, epäraamatullisin perustein otettua avioeroa avioesteenä, eikä uudelleenavioitumiselle siten ole lain mukaan mitään estettä, niin Suomen avioliittolaki vahingoittaa avioliiton alkuperäisen olemuksen merkitystä.

Raamatun mukaan sorvattava avioliittolaki ei ydinkohdiltaan muistuttaisi nykyistä sääntelyämme. Miksi kristityt eivät tuomitse avioliittolakiamme haureuteen, syntiin ja yleensäkin Jumalan tahdon vastaiseen käyttäytymiseen yllyttävänä tai ne vähintään sallivana?

”Tasa-arvo”-kortin heiluttaminen ei ole validi peruste rikkoa nykymuotoista avioliittoa, koska
naisen ja miehen välisessä avioliitossa toteutuu molempien sukupuolten tasa-arvo, eli nykymuotoisenaan avioliittolaki on tasa-arvoinen.

Paavalin opetuksen mukainen puolisoiden tasa-arvo ei ole tasa-arvoa nykyihmisen ymmärtämässä merkityksessä. Tasa-arvoisessa avioliitossa ei ole jumalallisen oikeuden mukaan määriteltyä puolisoiden valtahierarkiaa tai vallanalaisuussuhdetta. Uskonnosta irtautunut avioliittolakimme on huomioinut kristinuskossa vallitsevan opin vaimon alaimaisuudesta kaikessa ja kirjannut siksi 2.2 §:ään kummankin puolison oikeuden päättää omista asioistaan. Avioliittolakiin integroitu "tasa-arvo-kortti" nimenomaan rikkoo raamatullista näkemystä vastaan.

 

Vastaukset


Vieras

#8700 Re: Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

2013-04-10 16:45:15

#8696: - Re: Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto 

"Uskonnosta irtautunut avioliittolakimme on huomioinut kristinuskossa vallitsevan opin vaimon alaimaisuudesta kaikessa ja kirjannut siksi 2.2 §:ään kummankin puolison oikeuden päättää omista asioistaan. Avioliittolakiin integroitu "tasa-arvo-kortti" nimenomaan rikkoo raamatullista näkemystä vastaan."

Suomessa nykymuotoinen avioliittolaki on tasa-arvoinen: naisen ja miehen välisessä avioliitossa toteutuu molempien sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Tämä hyvä adressi puolustaa nimenomaan tätä asiaa.