Pakilan siirtolapuutarhan lisärakentaminen on estettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hieno periaate, miettikää toteutusta

12.04.2013 10:28

#92: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hieno periaate, miettikää toteutusta

Nyt et tiedä mistä puhut. Uudet siirtolapuutarhamökit tulevat joutomaalle, mistä ihmeestä tänne on syntynyt tuo aivan väärä käsitys?

Vastaukset


Vieras

#94 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hieno periaate, miettikää toteutusta

2013-04-12 11:12:18

#93: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hieno periaate, miettikää toteutusta

Tarkoitatko joutomaalla Klaukkalanpuiston puolella sijaitsevaa Ärtin koulukasvitarhaa, jonka Opetusvirasto poisti opetuskäytöstä viitisentoista vuotta sitten? Se todella on ollut joutomaana, eikä tietääkseni kukaan vastusta Ärtin koulukasvitarha-alueen kaavoittamista mökkitonteiksi. Uusia tontteja olisi tulossa sinne 60.

Mutta lisäksi Kaupunkisuunnitteluvirasto ehdottaa Pakilan rantatien toiselle puolelle, Pakilan siirtolapuutarhan yhteyteen, 64 uutta mökkitonttia. Valtaosa näistä rakennettaisiin Tuomarinkartanon maihin kuuluvalle Vanhalle riihipellolle, joka vielä toistaiseksi on kaikkien kaupunkilaisten yhteistä virkistysaluetta ja suojeltua kulttuurimaisemaa. Lisäksi näille mökeille rakennettaisiin huoltotie arvokasta vanhaa metsää kasvavan Lystikukkulan kautta, jolloin vaarannettaisiin EU-direktiivin vastaisesti lepakkojen pesimäalue sekä historiallisesti merkittävä tykkitie. Näitä haitallisia toimia tämän adressin allekirjoittajat vastustavat.

Siirtolapuutarhat ovat upeita, mutta avoin maisema, kaikille yhteiset virkistysalueet ja luontoarvot ovat mielestäni vielä tärkeämpiä.