LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Kommentoitu viesti

MikkoK

#364 Re: Re:

18.04.2013 10:08

#354: - Re:

Ai jättäisin ekaluokkalaisen koko päiväksi yksin kotiin? Tuo voitaisiin tulkita heitteillejätöksi.

Naurettavaa puhetta koko lakkoilu. Suomessa on oppivelvollisuus... ei koulunkäyntivelvollisuutta. Miksi siis lakkoilu tehoaisi? Ehkä jossain yritysmaailmassa, jossa liiketoiminta pysähtyy lakon takia. Koulu jatkaisi toimintaansa ihan normaalisti vaikka muutama oppilas olisikin "lakon" takia poissa.

Jos joku on vielä sitä mieltä, että ekaluokkalainen voi viettää 8-9h yksin kotona päivisin, niin lukekoot tämän... http://www.mll.fi/vanhempainnetti/tukivinkit/voiko_lapsi_olla_yksin_kotona/

Vastaukset

Pekka

#368 Re: Re: Re:

2013-04-18 19:37:41

#364: MikkoK - Re: Re:

Ja tuon vastauksesi voi tulkita siten, että et välitä lapsesi terveydestä yhtään! Mikä isä se sellainen on, joka tieten tahtoen haluaa altistuttaa ja sairastuttaa lapsensa???

 


Vieras

#376 Re: Re: Re:

2013-04-20 08:05:55

#364: MikkoK - Re: Re:  

 Hei MikkoK!

Koululakoilla on aiemminkin tehty tulosta. Myös Suomen Vanhempainliitto tukee sitä, että lakkoon kannattaa ryhtyä asioiden vauhdittamiseksi. Jos vanhempi päättää, että lapsi jää lakkoon, on hänellä tietysti myös velvollisuus huolehtia siitä että esim. mainitsemasi ekaluokkalainen ei jää 8-9 tunniksi yksin! Maalaisjärki hoi!

 

Mika Kupari

#396 Re: Re: Re: Naurettavaa koko lakko ?

2013-04-29 09:54:00

#364: MikkoK - Re: Re:  

 Moi Mikko!

Lakon tarkoituksena oli vauhdittaa jo useita vuosia jatkunutta korjauskierrettä Launeen koululla. Lukuisista korjauksista huolimatta sisäilma aiheuttaa käyttäjille erilaisia oireita. Epäonnistuneista korjauksista pitää ottaa opiksi, ettei vastaavia korjaustoimenpiteitä käytetä muissa kouluissa. Rakenteisiin kapseloidut epäpuhtaudet, home ym. eivät poistu minnekkään vaan odottavat odottavat seuraavaa hetkeä päästäkseen leviämään rakennuksen sisäilmaan. Yli- ja alipaineistukset rasittavat rakenteita kosteuden siirtymisen johdosta ja luovat homeelle hyvä kasvualusta.

Koululakon tarkoitus oli välittää viesti että jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja terveelliseen opiskeluympäristöön, ei vaan Lahden Launeen peruskoulun oppilaalle.

Tämä tavoite saavutettiin, asialle saatiin tällä tavoin riittävä media julkisuus. Nyt asiaa pohditaan Lahdessa useissa lautakunnissa ja myös korkeammalla tasolla eduskuntaa myöden.

Seuraavaksi tavoitteeksemme olemme asettaneet uuden koulun rakentamisen. Tämä tavoite vaatii kaupungilta paljon resursseja ja siksi sen aikaan saaminen kestää aikansa. Nopeana ratkaisuna esitimme väistötilojen käyttöön ottamista. Tänkin päätöksen tekeminen vaatii tarkan suunnittelun jotta voimme olla varmoja väistötilojen tarkoituksen mukaisuudesta. 

Ymmärrän hyvin huolesi lapsen jättämisestä yksin kotiin ja siihen sinulla on oikeus. Lakko on aina äärimmäinen keino vaikuttaa. Sen seurakset koskettavat aina monia tahoja haluttiinpa sitä tai ei.  Lakkoon osallistuivat ne joilla siihen oli mahdollisuus. Monet koulun oppilaiden vanhemmista kokivat asian niin tärkeäksi, että ottivat asiakseen järjestää omille lapsilleen vaihtoehtoisen mahdollisuuden opiskella kotona. Tässä auttoivat esimerkikisi isovanhemmat tai naapurit. Kukanenkin siten mihin heillä oli mahdollisuus.

Lakko on tällä kertaa ohi ja jäämme odottamaan millaisia päätöksiä Lahden kaupunki asiassa tekee.

Terveisin,

Mika Kupari

Launeen peruskoulun vanhempainyhdistys ry

ps. tervetuloa vanhenpainyhdistys toimintaa!