LAUNEEN KOULUN LAPSET HÄDÄSSÄ!

Kommentoitu viesti

MikkoK

#374 Re: Mikko K

19.04.2013 09:31

#373: Minni Salminen - Mikko K

Jos siis oman taloni kylppärissä olisi kosteudesta johtuvia homeongelmia, niin tottakai yrittäisin korjata niitä niin monta kertaa kunnes asia tulisi kuntoon. Talon purkaminen tulisi kyseeseen vasta kun koko rakennus olisi niin mätä, että korjaaminen tulisi kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen.

Onko jollain linkkiä koulun sisäilmatutkimusten tuloksiin? Olisi kiva tietää kuinka paljon tästä keskustelusta on urbaanilegendaa ja huhua? Tämä keskustelu on aiheuttanut ainakin sen, että nyt vanhemmat luulevat kaikkien lasten sairauksien johtuvat automaattisesti homeisesta koulusta. Näinhän asia ei ole. Lapset sairastavat muissakin kouluissa. En väitä etteikö mitään homeongelmaa ole, mutta olen sitä mieltä, että asiaa on liioiteltu aivan älyttömästi ja vaatimus koulun purkamisesta on absurdi.

Vastaukset

Minni Salminen

#375 Re: Re: Mikko K

2013-04-19 13:03:53

#374: MikkoK - Re: Mikko K

Koulua on tutkittu jo vuosia.
Hometta ja kosteusvaurioita on löydetty runsaasti joka puolella koulua.

Niitä on mitattu ja löydetty aikaisempina vuosina.


(Joku kysyy yleensä tässä välissä onko myös homekoirat käyneet vahvistamassa - ja joo rehtorin mukaan on käyneet vahvistamassa.)

Koulua on korjattu ja tullaan korjaamaan tulevien kesien aikana suunnitelmien mukaan samoista tiloista taas uudelleen ja uudelleen. Tulevana kesänä on esim suunnitelmissa kaataa seinää atk- ja musiikkiluokista ja kirjastosta - jotka on siis aikaisemminkin korjattu. Tilakeskuksen suunnitelmien mukaan tulevana kesänä olisi riittänyt edellä mainittujen tilojen kapselointi, mutta toinen taho vakuutti, että kapselointi ei riitä, vaan että seiniä pitää kaataa ja kun tältä osin asiaa tutkittiin lisämittauksin, tultiin tulokseen, että tämän hetken suunnitelmien mukaan seiniä ollaan taas kaatamassa.


Puhtaat mittaustulokset - joista mediassa tällä hetkellä puhutaan - ovat tämän kevään sisäilmamittaustuloksia, jotka eivät kerro totuutta asiasta.

"Ilmanäytteistä ei voi tehdä kovinkaan perusteellisia johtopäätöksiä, jos ne otetaan esim. väärään aikaan! Niistä ei silloin näy se todellinen syy, joka aiheuttaa tilassa ongelmia. Tutkimatta perusteellisesti tilan näkymättömissä olevia rakenteita ei voida löytää myrkkyjä sisäilmaan tuottavia ongelmapaikkoja, jotka aiheuttavat ihmisille oireilua." Seppo Markku arkkitehti SAFA, FISE AA-pätevyys sekä uudis- että korjausrakentamisessa.

"Toisaalta ilman mikrobipitoisuus ei kerro totuutta rakennuksen kunnosta, vaan kosteusvaurioiden toteaminen, materiaalinäytteiden tutkiminen ja ihmisten terveyden mittaaminen. Rakennuksilla on tutkijansa, mutta juuri kukaan ei näyttänyt olevan kiinnostunut rakennusten käyttäjien terveydentilasta." Työterveyslaitoksen erikoislääkäri ja Turun yliopiston professori Tuula Putus

Launeen koulua on korjattu jo niin monta kertaa, että jos korjaukset näiltä osin toimisivat, olisi koulu jo tähän mennessä terve. 13,7 miljoonaa euroa on mennyt peruskorjaus- ja sen jälkeisiin kunnostustöihin.

Onko Mikko K mielestäsi urbaanilegendaa se, että tämän viikon maanantaina 7.luokkalainen oppilas sai koulun tiloissa hengenahdistuskohtauksen ja luokka siirrettiin evakkoon?

Entäpä se että toinen lapsi oli tällä viikolla koululääkärillä ja -terveydenhoitajalla seurannassa selittämättömien sydänoireiden vuoksi. Aikaisempien laajamittaisten sydänlääkärin tutkimusten mukaan sydämen pitäisi olla toiminnaltaan ja rakenteeltaan kunnossa - mutta silti pojan sydän oireilee Launeen koulun sisätiloissa viettämiensä hetkien jälkeen. Suurimman osan kouluajasta poika viettää koulun pihalla parakeissa.

Tilannetta ei olla ,vaan olemme tulleet siihen pisteeseen, että emme enää suostu pitämään lapsiamme koekaniineina koulun tiloissa. Meillä on liian monta esimerkkitapausta ja yhteydenottoa nykyisiltä ja entisiltä oppilailta, vanhemmilta, opettajilta, urakoitsijoilta ja muulta henkilökunnalta ja liian monta sairastunutta on Launeen koulusta jo joutunut poistumaan sisäilmaongelmista johtuvista terveydellisistä syistä. Mielestämme yhdenkään lapsen tai aikuisen ei pidä enää sairastua Launeen koulun tiloissa.